Care sunt persoanele care nu ar trebui să mănânce șorici!
Există persoane cărora nu le este indicat să mănânce gustarea tradiţională numită șorici. Cei care suferă de tensiune arterială crescută ar trebui să o evite sau să o consume în cantităţi cât mai mici.
Fiind greu de digerat, şoriciul nu trebuie să fie o variantă pentru persoanele care au tensiune arterială sau pentru persoanele care au probleme hepatice, pancreatice sau biliare, după cum recomandă medicii.
Şi cei care nu produc destul acid gastric şi enzime pancreatice trebuie să evite consumul de şorici de porc pentru a nu suferi de senzaţie de vomă, crampe stomacale sau constipaţie.
Te poţi bucura de câteva felii de şorici, însă nu exagera, mai ales că acesta vine însoţit, de obicei, de celebra friptură numită “pomana porcului”, la care se adaugă mujdei şi mămăligă. Astfel, totul se transformă într-o bombă calorică, dar şi una care îţi poate afecta ficatul sau stomacul.