Ce spun primarii despre centurile ocolitoare. "Vor fi evitate accidentele!"

Vestea că ar putea avea centuri ocolitoare în localitățile pe care le conduc i-a bucurat pe primarii din Bălești, Motru și Bumbești-Jiu. Autoritățile județene speră ca drumarii să obțină fonduri europene pentru construirea acestor drumuri. Momentan, totul este la stadiul de discuție. Încă nu se știe pe unde vor trece aceste variante de ocolire și nici cât vor costa investițiile.

Edilul din Motru spune că și primăria avea în plan un astfel de proiect. Dar cu bani din bugetul local, o astfel de investiție este imposibilă.

Își pune speranțele că vor găsi fonduri cei de la Consiliul Județean Gorj și Compania de Drumuri Naționale. „Este un lucru bun. Este un proiect ambițios pe care mi-l doresc. În urma discuțiilor cu Ministerul, am dat scris că suntem interesați de un astfel de proiect. I-am rugat să găsească dumnealor traseul optim și este bine că le-a preluat Consiliul Județean ca temă de lucru și execuție. Cred că este un lucru benefic. Eu am încredere în acest proiect”, a spus primarul din Motru, Cosmin Morega, la Radio Infinit.

În Bălești, este nevoie de centură, pentru că drumul național care traversează localitatea este tot mai aglomerat, explică primarul. Astfel, susține el, vor fi reduse și accidentele de circulație.

„Am avut discuții preliminare și este un lucru extraordinar de bun în primul rând pentru decongestionarea traficului de pe Drumul Național 67. Sunt multe accidente de circulație în zona drumului. Astfel, vor fi evitate și accidentele. Avem puncte orare când zona drumului național este foarte, foarte aglomerată”, a spus și primarul din Bălești, Mădălin Ungureanu.

O variantă ocolitoare vor autoritățile și pentru orașul Bumbești-Jiu.

Toate sunt încă la stadiul de dorință. A fost semnat un parteneriat, în primă fază, între Consiliul Județean Gorj și CNAIR, și urmează să fie țintite axele de finanțare pentru ca aceste variante de ocolire să fie posibile. Vor fi făcute apoi documentațiile tehnice și se vor stabili traseele celor trei centuri. 

Vizualizări: 790

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: