CE Oltenia, parte civilă în procesul cu Ponta şi Ciurel

Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia a votat marţi, 27 octombrie, ca producătorul de energie se constituie parte civilă în dosarul Turceni-Rovinari. În acest dosar au fost trimişi în judecată premierul Victor Ponta, senatorul PSD Dan Şova, directorii din CE Oltenia Dumitru Cristea şi Octavian Graure, dar şi directorul general al CE Oltenia Laurenţiu Ciurel. Prejudiciul calculat de procurori este de câteva milioane de euro.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a trimis în judecată, pe 16 septembrie, dosarul în care sunt implicaţi premierul Ponta, un senator PSD şi directori din minerit şi energie pentru fapte din 2007-2008. Directorii din minerit sunt acuzaţi, printre altele, că au semnat contracte pe bandă rulantă cu avocaţii lui Dan Şova pe care i-au plătit cu foarte mulţi bani, deşi nu au prestat nici un serviciu. Sunt celebre cazurile avocaţilor ce şi-au decontat şi 25 de ore zilnic pentru activităţi pe care le-ar fi avut la Rovinari şi la Turceni.

Din rechizitoriul întocmit de procurori la 16 septembrie, CEO nu se constituise parte civilă. Juriştii şi economiştii au analizat îndelung acest caz şi până la urmă au fost nevoiţi să se constituie parte civilă pentru toate sumele din expertiza cerută de DNA, după cum au confirmat surse oficiale din companie. Decizia a fost luată de Consiliul de Supraveghere şi va fi anunţată la termenul din 6 noiembrie al procesului aflat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

La termenul trecut, magistraţii au respins contestaţia depusă de directorul general al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, cu privire la sechestrul asigurător. Astfel, directorul Ciurel are sechestru pe bunuri.

RĂMÂNE DIRECTOR

Ministrul Energiei, Andrei Gerea, a răspuns ieri la o interpelare a deputatului Scarlat Iriza, care îi ceruse motivele pentru care nu îl demite pe Ciurel. Gerea a spus că Ciurel are rezultate economice bune, iar faptele pentru care a fost trimis în judecată au fost comise înainte de constituirea CE Oltenia. Gerea susţine că Ciurel nu a încălcat contractul de mandat, ale cărui prevederi nu pot fi făcute publice.

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: