Numărul poliţiştilor din „Mafia cărbunelui” ajunge la 23

Încă 11 agenţi de poliţie sunt cercetaţi în dosarul Mafia cărbunelui, în afara celor 12 trimişi deja în judecată. Cei 11 au beneficiat însă de o disjungere a dosarului de către procurorii de la Parchetul General. Între timp, Tribunalul Gorj a prelungit măsurile preventive pentru cei 12 poliţişti şi cinci civili trimişi în judecată. Dosarul se referă la furtul de cărbune de pe benzile transportoare ale carierelor miniere şi transportul acestuia sub protecţia poliţiei, pe bază de mită.

Un document trimis redacţiei arată că mai sunt 11 agenţi de poliţie vizaţi de ancheta din dosarul Mafia cărbunelui, dar cercetările vor fi continuate separat. Sunt vizaţi agenţii: Baltac Ion, Beşliu Stelian, Blându Dumitru, Becheru Ionuţ, Burneci Adrian, Ciortan Nicoleta, Cruceru Ionuţ, Drăghici Mihai, Niţă Vasile, Volintiru Gheorghe şi Vlad Cătălin, faţă de care se vor extinde cercetările, arată rechizitoriul prin care ceilalţi au fost trimişi în judecată.

Trei poliţişti rămân după gratii

Între timp, Tribunalul Gorj a decis să menţină măsura arestării preventive faţă de poliţiştii Milodin Gheorghe, Milodin Nicolae şi Manolache Constantin. Un alt poliţist, Ştefan Găman, trimis în judecată în stare de arest, este acum sub control judiciar, cu interdicţia de a părăsi ţara. Sub control judiciar sunt judecaţi şi agenţii de poliţie Glaje Florin, Staicu Nicolae Marinel, Ungureanu Daniel, Vîlceanu Gheorghiţă, Udrea Sevastian, Vlăduţu Florin Gabriel, Gheară Marin Paul şi Ciuciuc Dan.

În arest preventiv rămân însă patru suspecţi de furt şi tăinuire, şi anume Boboc Constantin Claudiu, Butură Vasile Geani, Cărăgui Constantin şi Popescu Nicolae, iar sub control judiciar „civilul” Işfan Nicolae. Lui Ișfan i-a fost redat dreptul de a conduce autoturisme, un drept necesar atâta timp cât omul are voie să se plimbe prin ţară, dar nu cu autobuzul sau cu trenul. Dosarul denumit de presă „Mafia cărbunelui” vizează implicarea unor agenţi de Poliţie în fapte de corupţie ce au legătură cu furturile de cărbune de la Complexul Energetic Oltenia. Agenţii primeau şpăgi de la şoferii care transportau cărbune furat şi îi lăsau pe aceştia să îşi vadă mai departe de drum, ei luând banii chiar şi când se fereau să se afle acest lucru, ştiind că sunt filaţi. Agenţi sub acoperire au reuşit însă să demonstreze şpăgile luate de cei în cauză, furturile estimate de cărbune aducând CEO un prejudiciu de peste 3,7 milioane lei.

disjungere_politisti

Vizualizări: 528

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: