CE Oltenia mai are bani până în martie

România aşteaptă avizul Comisiei Europene pentru acordarea ajutorului de salvare pentru Tarom şi Complexul Energetic Oltenia, a declarat luni, la Parlament, Florin Cîţu, ministrul desemnat al Finanţelor. Tarom şi CEO mai au bani să funcţioneze doar până în martie, a spus un deputat USR.

Ministrul Florin Cîțu a spus de ce banii nu au ajuns la cele două companii. „Un ajutor de salvare nu se poate da fără avizul Consiliului Concurenţei. Avem avizul care susţine ajutorul de salvare. Aşteptăm avizul Comisiei Europene. Tarom, CEO, CFR… se duc bani către aceste companii care ar trebui să se ducă în altă parte”, a spus luni, la audierea sa în Parlament, Florin Cîţu, ministrul desemnat al Finanţelor.

Tarom şi CEO mai au bani să funcţioneze până în luna martie, potrivit deputatului USR, Claudiu Năsui.

Guvernul a dat în 4 februarie ordonanță de urgență pentru acordarea unor ajutoare de salvare, care au nevoie de aprobarea Comisiei Europene. Obținerea avizului este de durată, dar CE Oltenia nu are timp. Trebuie să cumpere certificatele pentru emisii de gaze cu efect de seră până la 30 aprilie, pentru a evita amenzi care pot ajunge la sute de milioane de euro.

Vizualizări: 3,515

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: