CE Oltenia anunță că a semnat contractele pentru investițiile cu Tinmar

Complexul Energetic Oltenia anunță că a semnat contractul de finanțare pentru dezvoltarea a  patru parcuri fotovoltaice cu o putere totală instalată de cca. 280 MW si unei centrale pe gaz, CCGT Turceni, cu o capacitate de cca. 475 MW, împreună cu partenerul Tinmar Energy. Investițiile se ridică la 595 de milioane de euro, iar calendarul estimativ prevede că cele patru parcuri fotovoltaice vor fi operaționale în 2024, iar blocul pe gaze in 2026.

Citește și: Cine sunt cei care conduc societățile înființate de CEO cu OMV și Tinmar

Contractul de finanțare a fost semnat de către Ministerul Energiei, ca autoritate contractantă, și de către reprezentanții entităților juridice care sunt beneficiarii acestei finanțări.

”Parcurile fotovoltaice cu o capacitate cumulată de cca. 280 MW vor fi construite pe depozitele de zgura si cenusa de la Rovinari si Turceni, precum si pe haldele exterioare Pinoasa si Bohorelu, iar grupul pe gaz de cca.475 MW va fi implementat la SE Turceni.

Proiectele vor fi dezvoltate prin intermediul a cinci entități juridice separate, cu o structură de participație de 50% – 50%. Investițiile totale necesare pentru dezvoltarea acestor capacitati se ridică la suma de cca 595 milioane de euro.

Pe lângă aportul celor doi parteneri, proiectele vor beneficia de finanțare din Fondul pentru Modernizare in proporție de 70% din valoarea investițiilor pentru parcurile fotovoltaice si de 50% pentru centrala pe gaz CCGT Turceni, precum si din alte surse.

Calendarul estimativ prevede că cele patru parcuri fotovoltaice vor fi operaționale în 2024, iar blocul pe gaze in 2026.

Noile capacități pentru tranziția la surse de energie mai puțin poluante și pentru restabilirea viabilității CE Oltenia, companie cu rol strategic în Sistemul Energetic Național, reprezinta angajamente asumate prin Planul de Restructurare aprobat de Comisia Europeana in ianuarie 2022”, anunță CEO.

Vizualizări: 1,593

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: