Ce este Heat Dome, fenomenul meteo care încinge Europa!

Heat Dome este numit fenomenul meteo care încinge Europa în aceste zile. Cupola de căldură a acoperit întâi Europa Centrală și de Est, după cum arată datele meteorologilor europeni, care au realizat o analiză a condițiilor meteo care generează valurile de căldură care lovesc continentul.

Heat Dome sau domul de căldură este un fenomen meteo de fundal, asemănător unei cupole, care provoacă valuri de căldură majore la nivel global în fiecare an.

Modelul meteorologic general asupra Europei se schimbă și ploile se vor opri, dar acesta va declanșa un val de căldură excesiv în sudul, centrul și estul Europei. Prognozele meteorologilor europeni arată un val fierbinte care va cuprinde Europa în a doua parte a lunii iulie. Se estimează că temperaturile vor urca la mijlocul perioadei până la 40 de grade în multe țări, inclusiv în cele nordice. Cele mai anormale temperaturi sunt prognozate pentru Europa centrală și peninsula Balcanică. Apoi, o turbulență majoră se va forma în vestul Europei și ar putea readuce furtuni puternice.

Heat Dome este acea caracteristică care duce la aceste evenimente extreme de căldură. De obicei, domul de căldură este principala și cea mai dominantă caracteristică a modelelor meteorologice de vară în Europa și America de Nord.

Domul de căldură funcționează ca un capac pe o oală. Cupola extinsă de căldură captează o masă de aer semnificativ mai caldă la toate nivelurile de dedesubt.

Prin urmare, masa de aer devine uscată și se încălzește semnificativ pe măsură ce atinge cele mai joase cote.

Un val de căldură asociat cu un dom de căldură creează vreme bună, stabilă și o masă de aer adesea arid, cu șanse minime pentru precipitații sau chiar nori.

Acest lucru se întâmplă din cauza curenților de aer care se scufundă în centrul domului de căldură, ducând la creșterea temperaturii.

Vizualizări: 2,106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: