Cazul tânărului Nedelcu: Poliția și ITM Gorj dau răspunsuri total diferite

Continuă cercetările în cazul tânărului din Târgu Jiu, Alexandru Nedelcu, despre care poliția spune că a murit în urma unui accident de muncă. Surprinzător este răspunsul primit din partea ITM Gorj: din datele lor, nu a fost accident de muncă.

Alexandru a murit înainte să împlinească vârsta de 33 de ani. Acesta a stat mai multe zile în comă, la Spitalul din Târgu Jiu.

La vremea respectivă, Puiu Nedelcu, tatăl lui Alexandru, a declarat în lacrimi, pentru Pandurul, ca fiul sau este ținut de aparate. Povestea ca șefa de la firma la care lucra l-ar fi obligat să nu spună ca a suferit arsurile la locul de munca. El ar fi căzut de la înălțime într-o soluție care i-a ars picioarele.

”Băiatul meu e în comă de joi dimineață. Când a ieșit din operație tot corpul lui era negru cum e bordul la o mașină. Ieri, la ora 13:00, doamna doctor Armega ne-a dat o speranță. Lui nu îi mai funcționează nici un organ, nici ficat, nici plămâni, nici nimic. A trebuit să vină o doctoriță de la dializă și azi dimineață când ne-am dus, ne-a spus că șansele sunt 0. Dacă îi cedează și inima, copilul meu moare. Cei de la ITM mi-au spus inițial că el acolo nu lucra cu substanțe, că era doar motorină și ulei. Medicii susțin că el a căzut într-o substanță de a ajuns în halul acesta. Copilul nu ne-a spus nimic”, povestea Puiu Nedelcu.

În urma acestui caz șocant, Radu Miruță, președintele USR Gorj, nu a rămas indiferent. Acesta a trimis adrese la IPJ și la ITM.

”Știți cazul tragic al tânărului Nedelcu? Băiatul din Târgu Jiu despre care acum 2 săptămâni o tara întreagă se minuna la TV despre cum se încearcă mușamalizarea unui accident? A murit neclar!

Am căutat răspunsuri la ITM si la IPJ si ... s-au găsit. Contrare unul celuilalt. IPJ răspunde adresei transmise prin cabinetul parlamentar ca a fost într-adevăr accident de munca. Mușamalizat prin faptul ca toți spuneau atunci ca nu ar fi. Pentru ca ... partidul e puternic, pentru ca erau conexiuni cu lideri ai PSD, pentru probabile ilegalități. Pentru ca se dorea îngroparea discuției.

ITM-ul mi-a răspuns pe 29 mai ca din datele lor nu fusese accident de munca, daaaar.....IPJ a raspuns de curând ca in data de 13 mai, tânărul s-a accidentat la serviciu. La câteva zile a murit, iar cazul a plecat la parchet.

Se mușamalizează multe in tara asta, dar atunci când te ții de ei, le mai strici din mușama. Iar când un tânăr de 32 de ani moare după ce timp de o săptămâna cât sta in spital cu lumânarea sub patul de la ATI nicio instituție nu clarifica cum a ajuns brusc așa, e obligația noastră, a fiecăruia, sa nu închidem ochii. Mușamaua asta acum s-a dorit așternut peste Alexandru, dar oricând aceiași mușamagii, daca vor avea interes, o vor așterne si peste noi, fără sa clipească.

Tinteti minte domnilor care stăpâniți județul asta de 30 de ani:...nici îmbătați de puterea politica obținută furând sau nefurand voturi, in județul Gorj nu toți ochii sunt închiși si nu toate gurile tac”, a scris Miruță pe Facebook.

Mai departe, adresa primită de Radu Miruță din partea IPJ Gorj:

Articolul inițial: AICI.

Vizualizări: 2,124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: