Câți pensionari a reangajat CE Oltenia

Complexul Energetic Oltenia a reangajat, în perioada iulie-septembrie, un număr semnificativ de foști salariați, pe durată determinată până la sfârșitul anului 2023, într-un efort de a menține activitatea de producție.


Luna iulie a fost martora celei mai semnificative valuri de reangajări, când nu mai puțin de 24 de foști angajați au revenit în cadrul Complexului Energetic Oltenia, transmite compania. 


Printre posturile cele mai afectate de aceste schimbările la Legea Pensiilor s-au numărat cele cheie , din producție, ocupate de oameni cu expertiză în domeniu. 


Pentru a face față acestei provocări, compania a reangajat, din iulie și până azi, 47 de persoane.


”În perioada iulie-septembrie au fost reangajate 47 de persoane, pe durată determinată, până la data de 31.12.2023. În luna iulie au fost reangajate cele mai multe persoane, respectiv 24.

Posturile cele mai afectate de modificările aduse legii Pensiilor, prin legile 197/2021 și 74/2022, au fost posturi cheie ca urmare a încetării raporturilor de muncă ale unui număr mare de salariați. Societatea a identificat ca soluție pentru asigurarea cu personal în activitatea de producție reangajarea unora dintre foștii salariați pe perioadă determinată până la sfârșitul anului 2023, simultan cu derularea programului de pregătire profesională”, transmite compania la solicitarea Pandurul. 

Peste o mie de persoane s-au pensionat în ultimul an de la CE Oltenia, beneficiind de legile 197/2021 și 74/2022. CE Oltenia mai are acum 9.900 de angajați.

Vizualizări: 6,997

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: