Câți mineri au depus dosarele de pensionare în prima zi, pe noua lege

Aglomerație mare la Casa de Pensii Gorj. Miercuri este prima zi în care angajații din cadrul CE Oltenia au început să vină pentru a depune dosarele de pensionare, în baza legii care a redus vârsta la 52 de ani. Odată cu intrarea în vigoare a legii  care le permite să iasă mai devreme la pensie, minerii și energeticienii nu au mai stat pe gânduri, luând drumul Casei Județene de Pensii.

Conform directorului Casei Județene de Pensii Gorj, circa 30 de mineri s-au prezentat în prima zi pentru a depune dosarele de pensionare. După depunerea documentelor, dosarul se analizează, iar mai apoi se emite o decizie de pensionare pentru cei care îndeplinesc condițiile.

”Oamenii vin și depun dosarele, noi le înregistrăm, apoi le procesăm și vedem de unde vine fiecare. Dacă îndeplinește condițiile de pensionare se emite o decizie de pensionare. Au venit circa 30 de oameni din CEO care și-au depus dosarele în prima zi. Noi nu facem diferență între ei, toată lumea depune dosarele. Nu am făcut rând separat pentru ei”, spune Ioana Talău, director Casa de Pensii Gorj.

Instituția ar mai avea nevoie de personal, mai ales în perioada următoare când fluxul va fi și mai mare, fiind vorba despre cei care vin din Complexul Energetic Oltenia. Angajații CJP Gorj încearcă să facă față tuturor solicitărilor, tocmai pentru a nu exista probleme.

Circa 3.600 de salariați din CE Oltenia îndeplinesc condițiile, dar nu toți au reușit să ia adeverințele de la companie.

Vizualizări: 10,724

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: