Acte adiționale pentru mii de salariați ai CE Oltenia

Câteva mii de salariați ai Complexului Energetic Oltenia vor fi încadrați peste câteva zile în condiții speciale de muncă. Cei din carierele miniere și termocentrala Rovinari aveau până acum condiții deosebite de muncă, iar din celelalte termocentrale erau încadrați în condiții normale. O lege care va intra în vigoare peste câteva zile le va recunoaște tuturor condițiile speciale.

Compania va plăti pentru ei taxe mai mari la buget. “Trebuie nominalizate posturile care vor fi încadrate în condiții speciale, pentru că începând din luna septembrie trebuie să plătim 8% la fond de salarii pe fiecare persoană care este încadrată în condiții speciale”, a spus la Tele 3 Dumitru Pîrvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie.

Pentru administrație nu este clar care sunt activitățile asimilate pentru care legiuitorul a cerut condiții speciale, dar așteaptă clarificări de la Ministerul Muncii. Nici liderii sindicali nu sunt lămuriți. “Peste 80% din activități sunt clare, dar mai sunt acele activități asimilate. Termenul ăsta de activități asimilate nu există în terminologia managementului resurselor umane. Vorbim de activitate principală, auxiliară, conexă, colaterală, dar nu există niciunde termenul de activitate asimilată”, a precizat liderul FNME.

Acesta crede că, după miile de pensionări din această toamnă, activitatea companiei se va reașeza și alte mii de salariați vor fi mutați de la un loc de muncă la altul.

Vizualizări: 10,143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: