Un nou protest al minerilor. Sindicalist: Nu au făcut nimic, își apără doar interesul lor

Un nou protest a început la Târgu Jiu. Un lider de sindicat din cadrul CE Oltenia împreună cu alți doi angajați și-au manifestat nemulțumirile în fața companiei energetice, cerând desființarea departamentului de inspectori sociali.

Sindicalistul CEO, Nicu Bunoaica, spune că își dorește desființarea celor 8 posturi de inspectori sociali, dar și a celor 20 de referent. Acesta mai afirmă faptul că pe acele posturi sunt angajați alți lideri sindicali.

”Am început protestul așa cum a fost și în Piața Prefecturii. Acum am început cu trei oameni, dar probabil oamenii vor veni. Dorim desființarea celor 8 posturi de inspectori sociali, dar și cele de referent, mai sunt vreo 20 de posturi și acolo. Sunt oameni plătiți bine, dar care nu au făcut nimic pentru angajați, ci doar își apără numai interesele lor personale și de grup”, spune Bunoaica.

Liderul de sindicat spune că va sta în fața CE Oltenia până când conducerea companiei îi va scoate din analiză. ”Va fi nelimitat protestul. Vom sta aici până în momentul în care conducerea companiei îi va scoate din analiză. Am făcut o adresă scrisă, dar nu am primit răspuns. Domnul director mi-a spus că îi are în analiză. Probabil i-a trimis la Policlinică. Această reorganizare nu a fost una reală. Salariile noastre sunt de mizerie, iar alții câștigă foarte bine”, a mai declarat acesta.

Bunoaica speră că vor veni mai mulți alături de el, însă, în opinia sa, sunt angajați care nu se vor alătura protestului de frică. ”Dacă nu vor înțelege această situație, vor avea de suferit. Vor rămâne cu acești dictatori care le vor mânca zilele. Oamenii nu vin de frică, sunt amenințați acolo. Acei referenți sunt oameni care au carnete de partid. Obiectivul meu nu a fost doar legea pensionării, ci și pentru cei care rămân în companie”, a mai afirmat sindicalistul.  

Vizualizări: 4,247

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: