Câte zile rezistă toba în frigider și cum se mai poate păstra!
Unul dintre preparatele cel mai des puse pe masă în perioada sărbătorilor de iarnă este toba de porc. Multe gospodine nu știu însă cum să procedeze pentru a-i prelungi durata de valabilitate.
Toba este, în esență, o compoziție de bucăți de carne, învelită într-un lichid care, când este răcit, se transformă în jeleu.
Sosul care se transformă în jeleu înmoaie bucățile de carne foarte bine și oferă și aromă compoziției, el prezentând tot felul de condimente. Consistența gelatinei care leagă bucățile de carne împiedică stricarea preparatului, ținând la distanță, de asemenea, bacteriile.
Toba este un preparat pus pe multe mese de sărbătorile de iarnă. Recomandarea specialiștilor este ca ea să fie păstrată la frigider, pentru a-i prelungi durata de valabilitate. Dacă nu ai posibilitatea de a ține toba la frigider, poți să optezi pentru a o depozita într-un spațiu cu temperaturi foarte scăzute.
Trebuie precizat totuși că toba nu se ține în frigider în forma în care se prezintă. Pentru a nu se strica rapid, este bine să fie învelită într-un șervet gros de hârtie. Astfel, umiditatea va fi ținută la distanță și preparatul nu va prezenta nici urme de mucegai.
În funcție de starea în care se află, perioada în care toba este ținută la frigider variază. De exemplu, dacă toba a fost tăiată, poate fi păstrată la temperaturi scăzute timp de aproximativ o săptămână, respectiv șapte zile. Există și alte variante la care poți apela, pentru a-i prelungi valabilitatea.
După ce ai preparat toba, taie felii medii, pune-o în pungi vidate și congeleaz-o. Dacă vei proceda astfel, o vei putea păstra în condiție perfectă timp de câteva luni. O poți consuma chiar și după sărbătorile de iarnă. Punga vidată va conserva, de asemenea, aromele preparatului.