Cartierul Drăgoieni 2 va mai rămâne mult și bine fără utilități

Târgujienii care locuiesc în Cartierul Drăgoieni 2 vor mai aștepta mult până când vor avea apă, canalizare sau gaze. Deși stau în oraș, trăiesc în condiții ca la țară. Nu au utilitățile de bază și se chinuiesc să aibă apă de băut pe care dacă nu o cumpără, o cară de la un izvor din Schela. Deși în campania electorală, municipalitatea promitea că problema va fi rezolvată în câteva săptămâni, nu s-a schimbat nimic pentru oamenii din zonă. 

Problema era anunțată că va fi rezolvată în câteva săptămâni. Chiar primarul Marcel Romanescu a făcut public promisiunea în campania electorală. A anunțat atunci că a convins Complexul Energetic Oltenia să predea rețeaua de apă primăriei, care mai apoi să o dea către Aparegio și să se rezolve, în sfârșit, una dintre cele mai mari probleme ale târgujienilor care locuiesc în acest cartier uitat de autorități. 

La acea vreme, s-a  transmis că se va da o hotărâre în AGA la Complexul Oltenia și că rețeaua de apă va deveni funcțională. Ea există, dar nu e folosită pentru că încă aparține companiei energetice care se opune predării. Nu toți acționarii sunt de acord. S-ar opune Fondul Proprietatea, care are cele mai puține acțiuni în companie. 

Chiar au mers atunci în zonă câțiva salariați de la primărie și Aparegio să verifice rețeaua, dar pare că totul a fost de ochii lumii cu scopul clar de a câștiga electorat actualul primar. Confirmarea vine chiar de la directorul Aparegio care a spus clar că problema nu poate fi rezolvată prea curând.

Traian Pătrășcoiu a declarat că soluția ar fi la Guvern.  „În campania electorală nu am vrut să vorbesc eu nimic. Cartierul Drăgoieni 2 are o situație dificilă cu care eu m-am confruntat de când am venit aici. Proprietar e CEO. Primăria Târgu Jiu nu poate prelua rețelele de pe un teren privat și să ni le dea nouă în cadrul contractului de delegare pe care îl are cu noi. Nu pot eu să dau soluții. Guvernanții trebuie să decidă sub ce mod predau rețelele către primărie. Se poate doar prin hotărâre de Guvern și nu se poate da deoarece Fondul Proprietatea se opune înstrăinării activelor CEO și aici e miza jocului și intervenția trebuie făcută la nivel guvernamental”, a declarat Traian Pătrășcoiu, la Radio Infinit.

Vizualizări: 1,138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: