Atenționare de călătorie pentru șoferii care trec prin Bulgaria

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru românii care vor tranzita în aceste zile Bulgaria. Este vorba de majorarea timpilor de aşteptare la tranzitarea punctelor de frontieră bulgare.

MAE îi informează pe cetăţenii români care intenţionează să călătorească în Republica Bulgaria sau să tranziteze teritoriul acestui stat către Grecia sau Turcia că, pentru perioada 21-24 iunie, sunt preconizaţi timpi mari de aşteptare la trecerea prin punctele de frontieră bulgare, cu precădere vineri pe sensul către Bulgaria şi luni pe sensul către România.

”În cazul cetăţenilor români care aleg să revină în România prin PTF Ruse, MAE recomandă acestora să pregătească în prealabil suma exactă pentru taxa de pod, şi anume 2 euro sau 4 leva, ori să efectueze plata cu cardul bancar. Astfel, timpii de aşteptare pentru procesarea şi eliberarea documentelor justificative (chitanţe, facturi, bonuri fiscale) pot fi diminuaţi considerabil. De asemenea, în punctele de frontieră bulgare funcţionează centre de colectare a taxelor, impozitelor sau amenzilor de circulaţie aplicate pe teritoriul Republicii Bulgaria, rămase restante. În cazul în care cetăţenii români se află într-una dintre aceste situaţii, aceştia vor fi obligaţi să îşi achite toate debitele către statul bulgar, plata urmând a fi efectuată numai cu card bancar”, arată MAE.

Pentru evitarea creşterii timpilor de aşteptare, MAE recomandă cetăţenilor români să folosească pentru intrarea în România şi celelalte puncte de trecere a frontierei situate la graniţa cu Republica Bulgaria: precum PCTF Vidin-Calafat, PCTF Kardam- Negru Vodă, PCTF Silistra-Ostrov Călăraşi, PCTF Dobromir-Krushari şi PCTF Kainardzha-Lipniţa (deschise în orarul 08:00-20:00 şi doar pentru autovehicule cu masa totală admisă de până la 3,5t), PCTF Nikopol-Turnu Măgurele (feribot) (www.feribot-eurobac.ro), PCTF Svishtov - Zimnicea (feribot) (www.ferry.bg) şi PCTF Oryahovo-Bechet (feribot) (www.ferryboat.bg) şi PCTF Aydemir (Silistra) - Chiciu (Călăraşi) (feribot) (www.spikaferry.com).

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe subliniază importanţa informării corecte a şoferilor români şi achiziţionării în timp util a vignetelor electronice pentru folosirea infrastructurii rutiere publice din Bulgaria, înainte de a intra pe teritoriul bulgar, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Vizualizări: 1,206

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: