Gorj: Stații auto cu tematică, unice în România

Autoritățile locale din comuna Polovragi au decis să realizeze stațiile de autobuz cu tematică, realizate de un sculptor în lemn. Valoarea totală a acestei investiții se ridică la aproximativ 30.000 de lei și a fost suportată de la bugetul local.

În perioada următoare se va începe montarea acestor stații tematice și autoritățile locale speră ca până la Sfântul Ilie acestea să fie puse în valoare.

”Vreau să vă spun că o să avem stații tematice, avem tematică ocupațională, religioasă, educațională, de vânătoare și alte teme în funcție de locația unde vor fi montate în comună. Ideea aceasta a venit de la Dumnezeu pentru a putea pune în continuare în valoare brandul comunei. Noi încercăm să amenajăm aceste stații până la Bâlciul de sfântul Ilie. Va fi ceva inedit, stații sculptate și acoperite cu șiță”, a declarat primarul din Polovragi, Gheorghe Epure.

Sculpturile pentru stații sunt realizate de un sculptor din Vrancea stabilit de câțiva ani în comună și preocupat de dezvoltarea turistică a localității.

”Sunt două tipuri de elemente, unele mai mici care vor fi amplasate ca și bănci în stațiile auto și altele mai mari care vor fi utilizate ca și elemente de susținere. Vor fi două stații mai mari și șase mai mici. Este o tematică în fiecare sat și zonă. La târg va fi Sfântul Ilie, la biserică va fi rugăciunea. Toate elementele sunt gate și urmează să fie asamblate”, a declarat George Bostanică.

Vizualizări: 2,006

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: