Hotărâre de CL: Echipă pentru intervenția de urgență în cazurile de violență domestică din municipiul Târgu Jiu

Consiliul Local Târgu Jiu a hotărât constituirea unei echipe mobile pentru intervenția de urgență în cazurile de violență domestică din municipiul Târgu Jiu.

Echipa este formată din 11 membri:

Echipa mobilă pentru intervenții de urgență în cazurile de violență domestică în municipiul Târgu Jiu va funcționa cu prezența membrilor titulari sau supleanți, asigurând participarea unui asistent social, unui psiholog, unui asistent medical comunitar și unui polițist local.

Transportul echipei mobile pentru intervenții de urgență în cazurile de violență domestică în municipiul Târgu Jiu va fi realizat de către un echipaj al Direcției Poliției Locale Târgu Jiu, care va asigura securitatea victimei și a echipei mobile.

Rolul acestei noi formațiuni este de a informa, consilia și orienta victima în ceea ce privește măsurile de protecție de care poate beneficia din partea instituțiilor competente, de transport la cea mai apropiată unitate sanitară, dacă este necesar, de a realiza demersurile necesare pentru depășire riscului iminent etc.

Vizualizări: 1,354

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: