Apă cu nămol într-o comună din Gorj. Mesajul unui localnic

Nu este apă la Baia de Fier sau curge cu nămol. Pe rețelele de socializare au apărut fotografii și videoclipuri cu apa maro care curge de la robinet. Alții nu au nici așa. Nu curge deloc. 

În Baia de Fier sunt probleme mai vechi cu apa, acesta fiind și subiect de campanie electorală, însă localnicii nu au răspuns pe măsură, alegerile din 9 iunie validându-l din nou pe primarul Dumitru Turbăceanu.

Între timp, pe social-media dar și pe adresa redacției vin mesaje legate de acest subiect. Oamenii din Baia de Fier resping contractele cu Aparegio, însă cu toate acestea operatorul de apă și canal trimite lunar facturi.  

„Domnilor, veniți să vedeți cum ne țin primarul Dumitru Turbăceanu și ApaRegio în condiții inumane. Nu avem apă la robinet de două luni. Mai venea câte puțin noaptea, un firicel, dar nu suficient pentru a folosi mașina de spălat. De o săptămână, nu curge deloc. Nu le pasă că e caniculă sau că suntem vârstnici. Ne trimit de la unul la altul și noi trăim ca în Evul Mediu.

Stau pe strada Cireșilor, lângă Casa Maria. Nu știm cui să ne mai adresăm, nu ne aude nimeni. Am făcut și o sesizare la prefectură acum câțiva ani, pentru că problema noastră e veche de ani de zile, dar când vine să rezolve primarul, totul se blochează”, este mesajul trimis redacției Pandurul.


Aparegio a transmis un anunț public prin care înștiințează locuitorii din Baia de Fier că debitele surselor de apă vor fi diminuate, din cauza temperaturilor ridicate.


”Aparegio Gorj S.A. - CED Novaci anunţă că există anumite zone în care presiunea în reţeaua de distribuţie a apei potabile este mai scăzută. Amintim consumatorilor că folosirea apei în alte scopuri decât cel menajer duce la o creștere a consumurilor peste capacitatea maximă instalată a sistemelor de alimentare cu apă, ceea ce determină dificultăți în asigurarea furnizarii apei potabile la o presiune normală.

Pentru a evita eventualele efecte negative cauzate de presiunea scăzută, inclusiv de lipsa apei, recomandăm utilizatorilor afectați să-și creeze rezerve de apă potabilă, rezerve strict pentru scopuri menajere”, a transmis operatorul de apă și canal.

Vizualizări: 6,383

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: