Lista completa a alimentelor carora le „prieste“ timpul petrecut in camere frigorifice
Achizitionarea unor camere frigorifice de cea mai buna calitate reprezinta o prioritate pentru oricine detine sau administreaza un business in industria ospitalitatii.
Intr-adevar, avantajele oferite de acest tip de produse sunt multiple. In functie de tip si de temperatura pe care o genereaza, ele permit pastrarea proaspata, intr-o atmosfera controlata si pentru perioade indelungate de timp, a numeroase alimente, precum produse din carne, semipreparate, fructe si legume, dar si a unor bauturi precum bere, vin alb sau sampanie.
Astfel, sunt evitate alterarea alimentelor si, automat, o risipa cu efecte nedorite asupra cheltuielilor. In plus, cele mai noi echipamente din aceasta categorie de produse salveaza bani si in alt fel: sunt concepute astfel incat sa asigure un consum redus de energie electrica.
Solutii diferite pentru alimente diferite: refrigerare si congelare
Trebuie cunoscut faptul ca, in functie de temperatura generata, exista doua tipuri principale de camere frigorifice: de refrigerare si de congelare. Fiecare dintre ele este potrivit pentru un anumit tip de produse.
Acele camere frigorifice care genereaza temperaturi cuprinse intre 0 si 4 grade Celsius isi bazeaza functionarea pe procesul cunoscut sub numele de refrigerare. El consta in incetinirea considerabila a dezvoltarii microorganismelor care ar putea sa altereze alimentele, precum si a unor procese daunatoare, precum cele enzimatice.
Exista mai multe tipuri de alimente care pot fi supuse cu succes unei astfel de proceduri. Este vorba, de exemplu, despre carne conservata, lapte, smantana si iaurt, dar si despre salate preparate, sandvisuri, produse de cofetarie, paste proaspete, supe si sosuri proaspete, pizza sau produse de patiserie.
Pe de alta parte, exista si camere frigorifice care genereaza temperaturi considerabil mai scazute, cuprinse intre minus 18 si minus 35 de grade Celsius. Functionarea lor este bazata pe fenomenul cunoscut sub numele de congelare. Acesta presupune crearea unui mediu in care apa din alimente se cristalizeaza si devine solida. In acest fel, sunt stopate in totalitate procesele chimice provocate de enzime si de microbi, ceea ce transforma congelarea intr-un procedeu ideal de pastrare a alimentelor la rece.
Exista o gama larga de alimente care pot fi supuse cu succes unui astfel de proces. Este vorba despre diferite tipuri de carne, inclusiv peste, despre pachete cu legume precum mazare sau fasole verde cruda sau despre diferite semipreparate care apoi nu trebuie decat sa fie reincalzite.
Oferta de camere frigorifice
Daca sunteti interesat de achizitionarea unor echipamente de cea mai buna calitate, puteti beneficia de ajutorul Fresco Expert, companie care sustine geniul in bucatariile profesionale din Romania si care sprijina sistemul HoReCa de mai bine de un sfert de secol.
In magazinul online Fresco.ro veti gasi 35 de camere care asigura temperaturi de refrigerare, disponibile la preturi cuprinse care pornesc de la 5 555 si ajung la 17 800 de lei. Puteti alege, de asemenea, dintre 17 echipamente care genereaza temperaturi de congelare, la preturi cuprinse intre 10 551 si 22 193 de lei.
La cumpararea fiecarui produs, beneficiati de garantia Base Care inclusa in pret, care cuprinde montaj si garantie pe o perioada de 12 luni pentru piese de schimb si manopera. Contra cost, exista si alte tipuri de garantie, precum Premium Care si Performance Care.
Astfel, calitatea produselor si indrumarea profesionistilor Fresco Expert reprezinta o garantie ca veti beneficia de camere frigorifice ideale pentru nevoile afacerii pe care o detineti!