Care sunt ingredientele care țin ardeii iuți crocanți toată iarna!
Gospodinele care vor să conserve ardei iuți pentru iarnă trebuie să știe că întreg procesul de conservare este foarte simplu. Trebuie doar să știi care sunt pașii pe care trebuie să îi respecți pentru a avea ardei de calitate la borcan întreaga iarnă.
Gustul lor intens și aroma picantă îi face potriviți pentru o varietate de preparate.
Mai întâi spălăm ardeii iuți, apoi îi sortăm și îi punem în borcane de 370 de ml. Înghesuim cât de mulți putem în fiecare borcan. Ne ajutăm și de coada unei linguri dacă este nevoie. În fiecare borcan, punem o linguriță plină de sare, una de zahăr și 50 ml de oțet de 9 grade. Completăm apoi cu apă fierbinte și înfiletăm bine capacele.
Punem borcanele într-o oală cu un prosopel la bază, adăugăm apă fierbinte până aproape de capac și fierbem borcanele, în clocot mic, 15 minute, din momentul în care apa a început să fiarbă. Le lăsăm să se răcească în apă. Se transferă în cămară și țin toată iarna.