Canicula va pune din nou stăpânire pe România! 

Canicula nu va dispărea prea curând din România iar în perioada următoare vor fi 39 de grade Celsius la umbră. Majoritatea zonelor din România se vor confrunta cu seceta extremă, potrivit directorului general al Administrația Națională de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu.

Canicula nu va părăsi prea curând  România, dar nici restul fenomenelor de instabilitate atmosferică. În continuare, va rămâne în vigoare atenționarea meteorologică de tip Cod Galben pentru fenomene de instabilitate atmosferică, afectând în principal Moldova, vestul și sud-vestul Transilvaniei, dar și zonele montane, unde vor fi averse torențiale și vijelii, cu rafale de vânt ce pot depăși 60-70 km/h. În anumite zone, se pot înregistra grindină și cantități de apă între 15-27 de litri pe metru pătrat, local peste 30-40 de litri pe metru pătrat.

În sudul țării, va fi caniculă, cu temperaturi maxime de 35…37 de grade Celsius și un indice temperatură/umezeală care poate depăși 80 de unități. În weekend, temperaturile aerului vor rămâne ridicate în vestul și sudul țării iar în săptămânile următoare, vor fi 39 de grade Celsius, inclusiv în Capitală.

„În continuare vom avea o vreme a extremelor meteorologice. În timp ce, în partea de sud a țării vorbim de caniculă, având în vedere temperaturile maxime de 35-37 de grade Celsius, și, nu în ultimul rând, indicele temperatură/umezeală care va putea depăși pragul critic de 80 de unități. În weekend păstrăm același ecart al valorilor de temperaturi, în sensul că vom avea în partea de vest și sud a țării temperaturi specifice unei zile de caniculă, iar săptămâna viitoare s-ar putea să consemnă chiar valori de 39 de grade Celsius, inclusiv în Capitală, maxime destul de ridicate – 37-38 de grade”, a explicat directorul general al Administrația Națională de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu.

Vizualizări: 1,000

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: