Fără telefoane mobile în școli pentru elevi! Din septembrie

Statutul Elevului aduce modificări importante pentru școlari din septembrie. Noile reglementări nu vor permite ca aceștia să folosească telefoanele în anumite situații!

Începând din septembrie 2024, elevii din învățământul preuniversitar vor fi supuși unor restricții mai severe, conform noului Statut al Elevului și Regulamentului de organizare și funcționare a unităților de învățământ. Elevii nu vor avea voie cu telefoanele dacă nu sunt folosite în scop educațional.

Printre cele mai notabile măsuri se numără interzicerea strictă a utilizării telefoanelor mobile în timpul orelor de curs, cu excepția situațiilor în care acestea sunt folosite în scopuri educative și cu acordul profesorilor.

Ministerul Educației a făcut publice aceste noi reglementări, precizând că ele vor intra în vigoare în septembrie 2024, odată cu începerea noului an școlar.

Conform noilor prevederi, orice telefon mobil folosit în timpul orelor de curs, fără a respecta condițiile impuse, va fi confiscat temporar de către personalul școlii. Telefoanele vor fi returnate părinților sau elevilor majori doar la sfârșitul zilei de școală.

Aceste restricții nu se aplică dispozitivelor utilizate de elevii care au cerințe educaționale speciale și care dispun de autorizație pentru a folosi astfel de echipamente în scop educațional. 

Ministerul Educației a subliniat, printr-o postare pe Facebook, că aceste măsuri sunt aliniate la prevederile Legii Învățământului preuniversitar nr. 198/2023.

Autoritățile educaționale au argumentat că interzicerea utilizării telefoanelor mobile în timpul orelor este esențială pentru menținerea unui mediu de învățare concentrat și eficient, fără distrageri inutile.

De asemenea, aceste măsuri sunt considerate necesare pentru a proteja integritatea actului educațional și pentru a preveni utilizarea neadecvată a tehnologiei în timpul procesului de învățare.

Vizualizări: 1,540

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: