Campioana lumii i-a îndeplinit cel mai mare vis lui Leo Messi

Argentina a devenit campioana lumii după finala cu Franța de duminică, din Qatar, îndeplinind cel mai mare vis al lui Leo Messi. După ce câștigase Copa America cu sud-americanii, Messi mai ave de îndeplinit visul de a deveni campion mondial pentru a încununa o carieră de succes.

Duminică a fost seara Argentinei la Cupa Mondială și seara lui Messi carea triumfat și la competiția supremă, după ce luase mai toate trofeele posibile cu echipele de club dar și cu naționala.

După o pauză de 36 de ani de la precedenta performanță, sud-americanii au ajuns din nou cei mai buni din lume, de această dată cu ajutorul vedetei lor actuale, căpitanul Leo Messi care a fost primul jucător al pumelor care a ridicat mult-așteptata cupă deasupra unei întregi națiuni.

Despre finală se poate spune că a avut de toate, a fost un meci de infarct, grație și adversarului, fosta campioană Franța. Dovada că a fost o finală incendiară o reprezintă evoluția scorului, Argentina conducând cu 2-0 și fiind egalată de Mbappe și echipa sa. După prelungiri Messi și Mbappe au marcat din nou și și-au dus echipele la penalty-uri unde Argentina s-a impus. Chiar dacă Franța a avut mari probleme de lot, Argentina nu a avut deloc un meci ușor, pentru că a condus cu 2-0 și 3-2, dar a ajuns la loteria penalty-urilor, acolo unde a împlinit marele vis al lui Messi.

A fost aceasta a treia cupă din istorie pentru Argentina după cele din 1978 și 1986, și prima pentru Messi, câștigată aproape de finalul carierei.

Festivitatea de premiere din Qatar a fost una grandioasă, cu focuri de artificii, lacrimi de bucurie și visuri realizate. Emoționat, Messi a sărutat trofeul de îndată ce a urcat pe scenă pentru a-i fi înmânată medalia.

Galerie foto


Vizualizări: 355

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: