Campioana Mondială la fotbal din 2022 s-a decis la penalty-uri

Finala Campionatului Mondial de fotbal din Qatar s-a disputat duminică seara, campioana fiind decisă după loviturile de departajare. Meciul dintre Argentina și Franța s-a încheiat cu scorul de 2-2 după 90 de minute de joc, 3-3, după prelungiri, 4-2 după lovituri de departajare.

Sud-americanii devin astfel campioni mondiali pentru a treia oară în istorie.  Argentina a câștigat Cupa Mondială din Qatar, după un meci de infarct cu Franța, o finală incendiară, în care a condus cu 2-0 și 3-2, dar a ajuns la loteria penalty-urilor, acolo unde Messi și-a împlinit marele vis, de a ridica marele trofeu deasupra capului.

Argentina și Franța s-au duelat în finala Campionatului Mondial din Qatar, la fel ca și Leo Messi și Kylian Mbappe, colegi de echpă la PSG, care sunt principalii artizani datorită cărora cele două selecționate au ajuns până în ultimul act și oamenii de bază din finala din Qatar. Chiar și topul marcatorilor din Qatar spune totul: primele două locuri erau  ocupate de cei doi coechipieri de la Paris Saint-Germain, fiecare cu câte 5 goluri, înainrte de această finală.

Messi a deschis scorul în finala din Qatar și apoi a marcat și în prelungiri  dar Mbappe a reușit dubla aproape de finalul celor 90 de minute, ducând meciul în prelungiri. Omul meciului pentru francezi, sau mai bine zis omul acestui Mondial pentru naționala Franței, Mbappe a reușit să înscrie și în reprizele de prelungire, egalând după ce Argentina a condus cu 3-2. Cu reușita sa de la penalty-uri, Mbappe a ajuns la patru goluri marcate într-o finală de campionat mondial, la doar 23 de ani.

Argentina le-a luat astfel titlul mondial francezilor și a devenit pentru a treia oară campioana mondială.

Galerie foto



Vizualizări: 413

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: