Calcule pentru bursele de merit. Când vor acordate pentru cei de clasa a V-a

Până la începutul săptămânii viitoare, așa cum prevede Metodologia de acordare a burselor școlare în anul școlar 2023-2024, vor fi definitivate listele cu medii provizorii ale elevilor de clasa a V-a, pe baza cărora primii 30% din clasele lor, în ordine descrescătoare, primesc burse de merit în luna februarie 2024.

Pe ce criteriu vor fi acordate acestea: primii 30% din fiecare clasă ordonați după rezultatele școlare la disciplinele de studiu, dar și cei cu media 9,50, dacă nu se încadrează pe listă după acest procent, vor beneficia de bursă.  Se va face media aritmetică a tuturor notelor obținute până la finaluk modulului 2 din decembrie 2023.

Elevii de clasa a V-a vor intra pe listele de bursieri în luna ianuarie cu mediile pe care le-au calculat profesorii înainte de vacanța de iarnă pentru a putea primi primele burse de merit pe 15 februarie.

În cazul elevilor de clasa a V-a cu premiile I la etapele naționale ale concursurilor școlare sau premiile I, II și III la etapele județene ale olimpiadelor naționale școlare desfășurate anul școlar trecut (2022-2023) când erau clasa a IV-a, acestora li s-au acordat deja burse de merit. 

Vizualizări: 1,044

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: