Masa caldă aduce mai mulți copii la școală

Programul „Masa caldă” în școli începe să-și dovedească eficiența. Autoritățile și dascălii din localitățile din Gorj unde elevii primesc mâncare caldă la școală spun că a fost redus considerabil numărul de absențe față de ultimii ani. În Gorj, sunt cinci localități incluse în acest proiect pilot. 

În total, cinci localități unde învață circa 1.200 de copii din județul Gorj sunt pe lista Programului „Masa Caldă”. Este vorba, mai exact, despre școlile din Scoarța, Roșia de Amaradia, Țânțăreni, Polovragi și Văgiulești.

În Roșia de Amaradia, de exemplu, sunt aproximativ 300 de copii care primesc mâncare în fiecare zi, iar acest lucru a redus aproape de tot absenteismul. Acesta era, de altfel, și scopul programului. “Elevii nu mai absentează şi nici părinţii nu le mai poartă aşa mult de grijă cu pacheţelul. Cornul şi laptele s-a dovedit a fi un eşec. Copiii nu şi-l mai doreau. Aruncau la coş laptele şi cornul pentru că nu le mai plăcea”, a spus învățătoarea Cornelia Răducu.

Edilul a mai explicat că primesc o masă caldă, în fiecare zi, atât preșcolarii, cât și copiii de la școli și de la liceul din localitate. “S-a eliminat aproape în totalitate absenteismul. Am constatat că fiecare elev mănâncă la fel. Nu mai există frustrarea că sunt copii din familii cu potenţial financiar şi mâncau altceva”, a declarat primarul Liviu Cotojman, la Antena 1.

Vizualizări: 861

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: