Ocupă funcția de președinte al Senatului UCB, dar își dorește postul de rector

Noul președinte al Senatului din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu vrea să revină pe vechea funcția. Luminița Popescu a dezvăluit că, în cazul în care, peste doar câteva săptămâni, când ar trebui să aibă loc alegeri, va obține postul de rector, va renunța la actuala funcție. 

Profesorul universitar și-a motivat afirmația spunând că are o serie de proiecte, pe care le-a inițiat din postura de rector al UCB, și pe care dorește să le finalizeze. 

„În ceea ce privește conducerea Senatului, singura incompatibilitate este aceea între președinte de Senat și rector și legea stabilește foarte clar și intervalul de timp în care trebuie să ieși din starea de incompatibilitate. Perioada aceasta este de 15 zile. Dat fiind faptul că cele două funcții sunt incompatibile, în situația în care voi fi aleasă în funcția de rector, voi renunța la funcția de președinte de Senat” , a declarat președintele Senatului UCB, Luminița Popescu. 

Alegerile pentru funcția de rector al Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu ar urma să aibă loc la începutul lunii martie. Până atunci, acest post este ocupat de Sorin Purec. El a revenit pe funcție în urma unei sentințe judecătorești. 

Vizualizări: 733

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: