Au sărit un loc din lista de consilieri locali

Partidul Național Liberal vrea să propună o femeie în Consiliul Local Drăguțești. Postul este vacant după demisia, înainte de Crăciun, a unui consilier liberal.

Judecătoria Târgu Jiu a respins vineri, 25 februarie, cererea privind propunerea de validare a mandatului de ales local depusă de secretarul comunei. Și asta pentru că postul nu-i revine primului supleant pe lista de consilieri locali PNL

Potrivit legii, postul de consilier local rămas vacant prin demisia unuia dintre aleşi revine primului supleant de pe lista întocmită cu prilejul alegerilor locale, supleant care să reprezinte acelaşi partid politic.

Potrivit acestui algoritm, primul supleant ar fi trebuit să opteze pentru locul vacant, fie să renunţe la acesta, însă la instanță nu s-au depus dovezi într-un sens sau în altul.

„În aceste condiţii, locul vacant nu poate fi ocupat per saltum şi omisso medio, de doamna (...) aşa cum a solicitat Partidul Naţional Liberal prin documentaţia înaintată secretarului comunei. Ca atare, nefiind îndeplinite cerinţele legale, instanţa va respinge cererea de faţă, urmând ca aceasta să fie reiterată cu respectarea cerințelor legale în privinţa celui îndreptățit la ocuparea locului vacant, fie prin propunerea acestuia, fie prin prezentarea renunțării la dreptul său, în favoarea următorului ales pe lisa supleanților”, a motivat instanța.

Hotărârea a fost comunicată prefectului Iacobescu și secretarului general al comunei Drăguţeşti, putând fi apelată în termen de 3 zile de la comunicare.

Vizualizări: 3,038

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: