Legea pentru pensionarea minerilor intră la vot în martie. Tomescu: Continuăm protestele!

Proiectul de lege al social-democraților cu privire la reducerea vârstei de pensionare a minerilor și energeticienilor a fost avizat, marți, în Comisia de Muncă a Camerei Deputaților. Astfel, legea mult așteptată de salariații CE Oltenia va intra la vot în plen în maximum două săptămâni.

Deputatul PSD Gorj, Mihai Weber, spune că pe lângă proiectul lor a fost acceptat și amendamentul liberalilor, cel care prevede ca salariații care au avut grupa I și grupa II de muncă, înainte de anul 2011, să fie și ei încadrați la condiții speciale. ”În plen este o muncă ce nu se vede, tocmai pentru a ne încadra în calendarul promis și de a accepta și acel amendament. Am acceptat și acel amendament privind grupa 1 și grupa 2, înainte de anul 2021, pentru a fi incluși la condițiile speciale. De aceea vă spun că a fost o muncă de convingere. Mă bucur că toți au înțeles și au acceptat amendamentele propuse venite din teritoriu de la toți liderii de sindicat”, a spus Mihai Weber, la Radio Infinit.

Weber mai crede faptul că nu vor exista probleme în ceea ce privește votul din plenul Camerei Deputaților. ”Consider că este meritul tuturor. Vine și votul final în Camera Deputaților, acolo unde trebuie să fie înțelegere ca și până acum. Trebuie să fie voturi consistente pentru a ne încadra în termenul propus. De asemenea, este o lege inițiată de mine și este clar că îi felicit pe toți pentru implicare. Minerii au văzut că ne-am implicat pentru ei, cel puțin noi cei de la PSD. Ca o primă estimare de beneficiari, vorbim de câteva mii de oameni”, a mai declarat Weber.

Sindicalistul de la Cariera Lupoaia, Nicu Bunoaica, spune că are în credere în promisiunile făcute de deputatul Weber și speră ca această lege să fie aplicată cât mai repede. ”Am văzut că cei de la PSD au înțelegere și cu cei de la PNL, dar până la urmă sunt la guvernare împreună. Am avut speranța aceasta că va trece. Domnul Weber ne-a mai ajutat și nu m-am îndoit. Ceea ce m-a supărat pe mine au fost declarații despre faptul că o să mai dureze până la finalul lunii aprilie. Nu vreau acest lucru. Vreau ca oamenii să beneficieze acum de aceste beneficii”, a declarat Nicu Bunoaica.

În schimb, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, spune că va continua să organizeze proteste la Târgu Jiu, chiar dacă legea a primit avizul Comisiei de Muncă. ”Continuăm protestele, normal. De exemplu, ieri seara ne-a mai murit un alt coleg. Era lăcătuș, iar acesta a murit în spital cu afecțiune gravă la plămâni. Noi nu vom opri protestele până când legea nu va fi aprobată așa cum trebuie. Cu legea 197 nu s-a întâmplat nimic, ei au venit cu un plus la această lege”, a spus Manu Tomescu.

Vizualizări: 4,474

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: