USR va anunța candidatul pentru Primăria Târgu Jiu

Se fac strategiile pentru candidatura pentru fotoliul de primar al Târgu Jiului. Chiar dacă oamenii vor ieși la vot în 2024, partidele politice încep deja să-și facă planuri pentru a-l învinge pe actualul edil, Marcel Romanescu. După ce Nicolae Ivăniși și-a anunțat candidatura, iar din partea social-democraților a fost vehiculat un prim nume, Romeo Chiriac, acum cei de la USR își fac strategia.

Liderul USR Gorj, Radu Miruță, spune că din partea partidului pe care-l conduce va candida persoana capabilă să creeze în jurul ei o susținere din toate punctele de vedere. ”La USR se va anunța cu cel mult doi ani înainte. Îmi pusesem un termen pentru primăvara acestui an să anunțăm cine va fi. Trebuie să candideze persoana care va fi capabilă să organizeze la USR Târgu Jiu ceea ce trebuie făcut pentru o campanie electorală. Să creeze în jurul ei o susținere politică. Acel om care va fi candidatul la Primăria Târgu Jiu trebuie să ia hățurile în mâini. USR Gorj stă destul de bine, vin oameni spre noi”, a spus Radu Miruță, la Radio Infinit.

Deputatul USR mai spune faptul că organizația de la Târgu Jiu are oameni valoroși, însă nu au curajul să iasă în spațiul public. ”Diferența între succes și insucces la următoarele alegeri va fi dată de disponibilitatea oamenilor de a-și asuma public ceea ce fac la ședințele interne de partid. Avem mai mulți oameni buni. Sunt mulți oameni de bună calitate și încă nu-și asumă apariția în spațiul public. Cred că sunt unii care zic că USR nu va câștiga și vor fi hărțuiți la locul de muncă. Unii dintre ei își asumă”, a mai declarat Miruță.

Miruță mai crede că partidul său va avea de câștigat, la Târgu-Jiu, în cazul în care Romanescu va candida din partea PSD. ”Dacă pleacă Romanescu la PSD, cred că există un culoar foarte larg pentru USR. Marcel Romanescu a ieșit primar, strict în opinia mea, pe supărarea oamenilor împotriva PSD, la vremea respectivă. Să te duci acum la PSD este întoarcerea obrazului către oamenii care te-au votat strict din cauza dezamăgirii PSD”, a mai spus Radu Miruță.

Vizualizări: 1,400

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: