Romanescu: Înțeleg că domnul Ivăniși și-a anunțat candidatura

Candidaturile pentru postul de primar al Târgu Jiului sunt din ce în ce mai discutate în spațiul public, deși mai este ceva timp până la ziua votului. După apariția informațiilor că edilul Marcel Romanescu ar putea candida din partea PSD, acesta a fost întrebat despre o astfel de decizie. Nu a negat, afirmând faptul că o eventuală candidatură este determinată de susținerea cetățenilor.

”Înțeleg că domnul Ivăniși și-a anunțat candidatura, iar domnul Romeo Chiriac a fost anunțat de către alții. Dânsul chiar a făcut o declarație în care spune că este interesat de activitatea pe care o desfășoară. Mai este mult până la alegerile din 2024. Nici eu nu pot să vă dau acum un răspuns sigur. Candidatura mea este determinată de susținerea pe care o voi avea din partea cetățenilor din municipiul Târgu Jiu, nu din partea unui partid, neapărat. Dacă voi constata că nu am șanse să câștig, așa cum mi-am făcut un calcul și în 2017, și în 2020, și există o altă persoană mai bine plasată, nu voi sta nici măcar un minut să mă gândesc. Voi susține pe cel care o să aibă șansa să ducă mai departe mandatele mele de primar”, a spus primarul Marcel Romanescu.

Edilul a mai declarat faptul că, dacă o să piardă alegerile, are și alte variante. ”Sunt suficient de multe poziții în structura administrativă și în cea parlamentară, acolo unde mă pot regăsi oricând și în altă funcție. Nu am ocupat pe viață acest post de primar și nici nu-mi doresc. Eu sunt cadru didactic și mă întorc cu mare drag la Universitatea Constantin Brâncuși, acolo unde am o catedră rezervată de 4 ani. Mai am încă doi ani și jumătate în care trebuie să demonstrez proiectele pe care le-am demarat. Încă nu am luat vreo decizie în ceea ce mă privește. Nu voi lua o decizie de unul singur și o să mă sfătuiesc cu oamenii care m-au susținut mereu. Voi candida alegerile și în 2024. O formațiune politică mă poate sau nu susține, dar cetățenii da. Dacă am girul politic fără susținerea populației, nu am nicio șansă”, a mai declarat Romanescu.

Coordonatorul ADN Gorj, Nicolae Ivăniși, și-a anunțat candidatura pentru 2024, iar liderul PSD Gorj, Mihai Weber, a vorbit despre o posibilă candidatură a lui Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

Vizualizări: 3,857

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: