Romanescu: Bugetul nostru nu va fi validat

Consilierii locali din Târgu Jiu au votat bugetul municipiului pentru anul 2022, dar acesta nu va fi validat. O spune chiar primarul Marcel Romanescu. El invocă o întârziere în dreptul Ministerului Finanțelor Publice, care nu a transmis sumele de care vor avea nevoie școlile din Târgu Jiu. Fără buget validat, municipalitatea încă nu poate demara licitații pentru lucrările pe care le are în plan pentru acest an.

Deși știau că bugetul riscă să nu fie validat, aleșii locali l-au adoptat într-o formulă incompletă în urmă cu câteva zile.

„Am votat un buget incomplet și inexact pe 11 februarie, la Târgu Jiu. Îl vom transmite Finanțelor Publice. Știm deja răspunsul. Bugetul nostru nu va fi validat pentru că ni se impută faptul că, în acest buget, nu avem sumele pe care Ministerul de Finanțe, prin Inspectoratele Școlare, trebuia să ni le comunice până la data la care votam bugetul”, a spus Marcel Romanescu, în cadrul unei emisiuni la Accent TV.

În tot acest timp, și licitațiile sunt blocate, iar primăria nu poate demara vreo lucrare de investiții din ce și-a propus în acest an. „Văzând tensiunile, relația nu tocmai bună pe care o avem cu Instituția Prefectului, am votat bugetul, cu amendamentul că vom face rectificarea când Ministerul Finanțelor ne va comunica suma exactă pentru unitățile de învățământ. Nu putem face procedurile de licitație pentru lucrările pe care ni le-am propus”, a mai declarat Romanescu.

Vizualizări: 1,276

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: