Primii candidați pentru Primăria Târgu Jiu la alegerile din 2024

Deși mai este până în 2024, anul când oamenii vor merge la vot, strategiile au început deja să se facă. La Târgu Jiu se anunță câteva nume în spațiul public pentru șefia primăriei. Unul dintre aceștia este Nicolae Ivăniși, coordonator ADN Gorj. Acesta a declarat că Marcel Romanescu nu mai are vreo șansă de câștig dacă va candida tot din partea Partidului Național Liberal. Și PSD a lansat numele unui posibil candidat.

”Marcel Romanescu, dacă rămâne la PNL, pierde lamentabil. Dacă va candida de la PNL, șansele lui Romanescu sunt zero. Partidul s-a dus în jos. La ce te aștepți? Să te bați cu unii care au o bază de 35%? Cum faci? Eu zic că nu reușești. Nu vorbesc doar de el. Romanescu nu prea a excelat, nu a avut noroc. Nu i se leagă proiectele. O singură alternativă ar avea, PSD. Sau poate merge spre un alt partid, dar e mai greu. Nu mai merge pe emulație. Pe emulație creată a bătut în 2017, apoi a bătut din inerție. Indiferent cine ar merge de la PNL are aceeași soartă”, a spus Ivan, la Radio Infinit.

Tot acesta a mai declarat faptul că o să candideze în 2024, la alegerile locale, însă nu s-a gândit din partea cărui partid. ”Nu m-am gândit la partid. Nu duc lipsă de oferte. Nu am temeri. Chiar nu am probleme. Va fi cea mai frumoasă campanie în 2024. USR va pierde lamentabil. Au ceva resurse, dar nu șanse. USR s-a uzat și și-a dat arama de față, eu am mai zis”, a mai declarat Ivăniși, candidatura anunțat fiind pentru postul de primar al municipiului.

Președintele Partidului Social Democrat Gorj, Mihai Weber, spune că pentru candidatura la postul de primar al Târgu Jiului ar fi potrivit chiar directorul AJOFM Gorj, Romeo Chiriac. ”În ceea ce privește candidatura domnului Chiriac, acesta și-a retras candidatura pentru postul de subprefect. Nu este exclus ca domnul Chiriac să se situeze, în 2024, pe lista de parlamentare, candidat la Primăria Târgu Jiu sau la Consiliul Județean. Este un om de mare onoare. Sunt trei variante și nu cred că ar surprinde pe cineva să fie pentru una dintre ele. Este posibil orice. Nu vrem să ne lansăm de pe acum, dar domnul Chiriac este una dintre variante. Numele dânsului se poate situa pe oricare dintre liste”, a spus Mihai Weber.

Directorul AJOFM Gorj, Romeo Chiriac, nu a vrut să comenteze informațiile cum că va fi candidat pentru funcția de primar. ”Voi vedea la momentul respectiv, atunci mai aproape. Ce va fi, vom discuta. Mai sunt 2 ani, să fim sănătoși până atunci”, a spus Chiriac.

Vizualizări: 11,113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: