Au furat, crezând că nu se prinde nimeni

Doi gorjeni au fost condamnați în această săptămână la câte opt luni de închisoare, cu amânarea executării, pentru infracțiunea de furt. Unul este din Godinești, celălalt din Buduhala. Cei doi au furat dintr-o gospodărie, despre care credeau că este părăsită.

Furtul a avut loc acum doi ani dintr-o gospodărie de pe raza comunei Godinești, Dealul Sporești, unde un gorjean deține o proprietate pe care se află 4 construcții, dispuse la o distanță de aproximativ 10 m între ele, precum și un saivan pentru adăpostirea animalelor.

"Ușile de la aceste imobile erau asigurate cu lacăte și încuietori tip yală cu cheie. S-a reținut că în data de 19.09.2022, în jurul orei 17:00, când s-a deplasat la proprietatea sa, persoana vătămată a observat că cele trei conace și unul dintre saivane erau sparte, unele uși fiind deschise și prezentând urme de forțare, iar alte uși erau închise, ultima oară deplasându-se la proprietatea sa în data de 01.09.2022, când nu observase urme de efracție sau bunuri lipsă. Cu ocazia audierii, persoana vătămată a susținut că din cele trei conace i-au fost sustrase un plug confecționat din lemn, 5 suluri de plasă de sârmă, 6 suluri de sârmă ghimpată, o masă metalică, două generatoare cu cadre metalice de culoare neagră și 3 recipiente metalice de 25 litri", se arată în documentul de la Judecătoria Târgu Jiu.

Cei doi suspecți au declarat că "au stabilit să sustragă acea căruță, deoarece părea ca acea proprietate să fie una părăsită, având reprezentarea că proprietarul a murit în urmă cu mulți ani, iar conacul era în stare de degradare".

Au intrat pe terenul unde se afla dependința, pe o poartă, după care au mers către clădire, au văzut că ușa de acces era asigurată cu un lanț metalic prins printre scândurile de lemn și cu un cârlig, au deschis cârligul și au intrat în saivan. "Au mai arătat inculpații că în interior au observat în partea stânga (Est) o căruță metalică cu obloane din lemn, iar în partea dinspre Sud au observat și un plug cu o sanie din lemn. Cei doi au încărcat sania și plugul în căruță, le-au scos din anexă și le-au legat după căruța lor, după care și-au continuat drumul spre casă, fără a se mai întâlni cu alte persoane și fără a mai intra în celelalte clădiri", mai arată sursa citată.

Sentința dată de Judecătoria Târgu Jiu pe 14 august nu este definitivă.

Vizualizări: 2,029

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: