Armata a găsit noi bucăți din dronele rușilor, într-o localitate din Tulcea

Ministerul Apărării Naționale a anunțat că sâmbătă, aproximativ la 2,5 kilometri sud-est de localitatea Plauru din județul Tulcea, militarii au descoperit fragmente dintr-o dronă similară celor utilizate de armata rusă.

Președintele Klaus Iohannis a calificat acest incident drept "o încălcare absolut inacceptabilă a spațiului aerian suveran al României, un stat aliat NATO, cu riscuri reale la adresa securității cetățenilor români din zonă". El a comunicat și faptul că a discutat cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, informându-l cu privire la bucățile de dronă descoperite.

Potrivit Ministerului Apărării Naționale, militarii din Forțele Navale Române au efectuat această descoperire în urma unor informații primite de la autoritățile locale și transmise prin comandamentul garnizoanei Tulcea. Zonei respective i s-a acordat securitate de către militari, iar fragmentele din dronă găsite vor fi ridicate pentru a fi supuse analizei și expertizei tehnice.

În cadrul unei convorbiri telefonice, Președintele Iohannis l-a informat pe Jens Stoltenberg cu privire la această dezvoltare, iar Secretarul General al NATO a reiterat solidaritatea totală a Alianței Nord-Atlantice cu România. Acest incident se încadrează în contextul în care NATO și aliații săi sporesc prezența și angajamentul lor în România pentru a asigura securitatea țării.

Vizualizări: 1,594

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: