Ar putea, dar nu mai are cu ce. Probleme la CE Oltenia!

Energia pe bază de cărbune rămâne tot jos în Sistemul Energetic Naţional. Rar mai atinge o mie de megawatti. Cărbunele asigura între 700 şi 1.000 de MW, mult mai puţin faţă de alţi ani mai ales în perioadele secetoase din toiul verii.

Ar putea mai mult, dar nu mai are cu ce. Asta pare să fie concluzia liderului de sindicat Gabriel Căldăruşe. Reparaţiile la grupurile pe cărbune au fost făcute mai mult de mântuială deşi compania a scos mulţi bani din conturi pentru acestea. În plus, nici cărbune nu mai e. Şi sunt doar două probleme semnalate de Căldăruşe la un post local de radio.

“Ar avea loc în piaţă CEO. Nu avem capacitatea necesară încă de a da o cantitate mai mare de energie. Înseamnă că există probleme în special la anumite termocentrale, ce înseamnă partea de grupuri. Sunt probleme în funcţionarea acestor grupuri. Nu s-au făcut poate cum trebuie reparaţiile”, a spus Gabriel Căldăruşe, preşedintele Sindicatului Mine Energie Oltenia.

Abia peste aproape un an, crede Căldăruşe, nu vor mai fi probleme cu asigurarea cantităţii de cărbune.

„Există probleme şi în asigurarea cantităţii de cărbune necesară. Lucrurile se vor vedea. Nu imediat. De-abia peste şapte, opt luni, un an, până se deschid fronturile de lucru, abia atunci putem vorbi despre o cantitate de cărbune constantă şi care să asigure o bună funcţionare”, a mai declarat Căldăruşe, într-o emisiune la Radio Infinit.

Şapte luni, opt luni, peste un an... Dar, oare, nu se face târziu pentru CE Oltenia?

Vizualizări: 5,378

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: