Apelul actriței Oana Pellea către Marcel Romanescu: Mie îmi e rușine de ce se întâmplă la Târgu Jiu!

Eutanasierea celor 60 de câini încă are ecouri în toată țara. În timp ce iubitorii de animale din Gorj anunță proteste și au semnat o petiție prin care cer să se facă lumină în acest caz și să nu mai fie uciși câini, actrița Oana Pellea a făcut un apel către primarul Marcel Romanescu și către șeful asociației care gestionează problema câinilor fără stăpân din Târgu Jiu. Să găsească altă soluție, nu crima!

Într-un videoclip postat pe pagina sa de Facebook, actrița a vorbit despre situația dramatică de la Târgu Jiu, unde au fost eutanasiați 60 de câini care se aflau în adăpostul din municipiu. După sesizările făcute de asociațiile pentru protecția animalelor, și Poliția a demarat o anchetă pentru uciderea animalelor fără drept.

„Apelul meu va fi către domnul Nicolae Oprean și către domnul primar Marcel Romanescu. E vorba despre drepturile animalelor. Domnule Oprean, sunteți directorul unui adăpost public de câini, sunteți plătit să aveți grijă de acești câini.

Acum câteva zile, s-a întâmplat o crimă. 60 de câini au fost omorâți, măcelăriți, fiind în adăpost. Dacă nu sunteți capabil să cereți ajutor pentru a gestiona acest adăpost, că numărul câinilor abandonați e mai mare decât capacitatea, dacă nu sunteți capabil de a cere ajutor, de a cere ajutorul asociațiilor care v-ar putea sprijini, de a cere fonduri europene care se alocă acestor adăposturi, vorbiți cu domnul primar și sfătuiți-vă cu dânsul, să găsiți o soluție.

Se întâmplă urât! Cunosc cazuri și de anul trecut. Găsiți o soluție! Dacă nu, dați-vă demisia! Și lăsați pe altcineva care consideră că un adăpost de câini are menirea de a-i ADĂPOSTI, de a-i ocroti și de a-i da mai departe spre adopție.  Crima nu a fost niciodată o soluție în istoria umanității.

Susțin orice demers pentru începerea unei anchete la acest adăpost. Susțin orice demonstrație care va avea loc pentru drepturile animalelor.

Și mai vreau să transmit ceva. domule Oprean, domnule Romanescu, Târgu Jiul e în Oltenia și eu sunt olteancă. Mie îmi e rușine de ce se întâmplă la Târgu Jiu, în acest adăpost.

Și dacă nu o faceți pentru că trebuie să respectați drepturile animalelor iar o crimă rămâne o crimă și nu ar trebui să se întâmple așa ceva, atunci măcar pentru memoria lui Brâncuși respectați câinii. Brâncuși a adorat cîinii!

Și să știți că gradul de civilizație al unui popor se măsoară și prin cum știe să își trateze fauna, flora, deci inclusiv câinii. Vă mulțumesc frumos!”, e apelul pe care l-a făcut actrița pe pagina sa de Facebook.

Galerie foto


Vizualizări: 7,468

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: