Apele Române și Garda de Mediu continuă ancheta la Rovinari

Continuă verificările la Rovinari, unde apele uzate din oraș ar ajunge direct în râul Jiu pentru că stația de epurare nu funcționează. 

După ce Octavian Berceanu, fostul șef al Gărzii Naționale de Mediu, a reclamat că ar ajunge în Jiu canalizarea din orașul Rovinari, la faţa locului s-au deplasat reprezentanţii Sistemului de Gospodarire a Apelor Gorj şi Garda de Mediu.

 

Au fost prelevate probe pentru analizele de laborator.

Problema ar fi venit de la  evacuarea din stația de epurare care ajunge în Jiu, stația nefiind funcțională în momentul respectiv.

„Am fost prezenţi pentru constatare acolo, împreuna cu reprezentanţii Apelor Române. S-au prelevat nişte probe, urmează să se dispună măsuri”, a transmis Gheorghe Sanda, comisar șef la Garda de Mediu Gorj.

Procedura de analiză continuă și azi, pentru a indentifica exact ce s-a întâmplat. În această zonă au fost identificate probleme și în trecut: „Noi am fost sesizaţi telefonic că se evacuează ape uzate în zona Rovinari. Conform procedurii, s-au dus colegii de la Gestionarea Resurselor de Apă, când au ajuns acolo au depistat, era evacuarea ApaRegio. S-au prelevat probe, s-au luat măsuri împreună cu Garda de Mediu să sisteze evacuarea, să evacueze apele uzate în bazinele de staţie şi vitanjarea acestora în spaţii autorizate. Noi monitorizăm situaţia, suntem pe teren, trebuie să ajungă Inspecţia ca să vadă ce s-a luat, cum s-a luat, ce este acolo. În funcţie de probele de laborator, vom lua măsuri legale. Înainte au mai fost amendaţi prin procese verbale de penalităţi. Câţiva dintre ei aveau depăşiri la indicator. Noi cu toată lumea facem aşa, nu doar cu ApaRegio. Procedura clară, standard, legală. Nu stăm la discuţii cu nimeni. Sunt probleme, sunt luate măsuri legale în vigoare. Au mai fost probleme în trecut, nu aşa mari. Am ajuns foarte repede acolo şi lucrăm conform procedurilor. Analizăm situaţia”, a transmis pentru Pandurul Claudiu Vijulan, directorul Sistemului de Gospodarire a Apelor Gorj.

Vizualizări: 836

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: