Zeci de posturi noi, în instituțiile publice din Gorj

Peste 40 de posturi noi au fost adăugate în organigramele primăriilor și Consiliului Județean Gorj. Acestea sunt pentru implementarea proiectelor pe fonduri europene. Prefectul județului Gorj a anunțat că va emite un ordin ce va stabili numărul maxim de posturi din primării și din Consiliul Județean.

Acestea se vor stabili în funcție de datele de la recensământ, după cum a explicat prefectul Cristina Cilibiu: “Se va emite un ordin de prefect cu privire la numărul maxim de posturi în UAT-urile din județul Gorj și la Consiliul Județean. În momentul de față, conform hotărârii OG 63/2010, punctul de referință este recensământul și numărul populației de la 1 ianuarie 2022. În momentul de față, avem cu aproximativ 4.000 de locuitori mai puțini decât în 2021 la nivelul județului Gorj”.

 

Chiar dacă se vor mai pierde posturi în Poliția Locală, la Târgu Jiu și Țicleni, per total, județul Gorj va mai avea noi angajați. Peste 40 care vor avea grijă să implementeze proiecte pe fonduri europene.

 

„Numărul maxim de posturi în aparatul de specialitate al primarului, la nivel de UAT ale județului Gorj, este de 2.670. Posturi pentru serviciul public comunitar local de evidență a persoanelor este de 85 și avem un post în plus. La Târgu Jiu avem unul în minus, la Cărbunești, la fel, dar avem trei posturi noi la Scoarța și, per total, avem un post în plus. Posturile pentru Poliția Locală și paza obiectivelor de interes județean, din 248 avem două în minus: unul la Târgu Jiu și unul la Țicleni și avem 43 de posturi adăugate pentru implementarea proiectelor pentru atragerea de fonduri externe nerambursabile, un număr de 43 de posturi. Totalul posturilor la nivelul CJ și a tuturor UAT-urilor este de 3.358. La CJ nu sunt modificări față de anul trecut. A rămas același”, a mai declarat prefectul de Gorj.

Vizualizări: 2,543

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: