Angajații unei cariere din CEO au rămas fără transport

Minerii Carierei Husnicioara au rămas fără transport! Nicio firmă nu s-a înscris la licitația organizată de Complexul Energetic Oltenia pentru a le asigura salariaților transportul la muncă și acasă. În ședința dintre sindicate și administrația companiei, s-a ajuns la concluzia că le va fi decontat combustibilul salariaților.


Acest lucru a fost adăugat în Contractul Colectiv de Muncă. S-ar putea aplica și în cazul altor cariere care urmează să-și restrângă activitatea sau chiar să-și închidă porțile.


“A fost nevoie de încheierea unui act adițional la Contractul Colectiv de Muncă pentru a rezolva o problemă care azi e la Husnicioara. A fost vorba de posibilitatea decontării combustibilului pentru salariații care au domiciliul în zone unde CEO nu are trasee suportate de companie. La Husnicioara, niciun prestator nu s-a înscris la licitația organizată de CEO. Am introdus în CCM această posibilitate, de a li se deconta salariaților combustibilul pentru a veni și dumnealor la serviciu”, a explicat Jan Popescu, președintele executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia.


Perimetrul de la Husnicioara e printre primele care se vor închide. Pe listă, urmează Lupoaia, Peșteana și Jilț Sud, potrivit planului de restructurare. 


Pe ordinea de zi, a mai fost și problema a 180 de salariați care au pierdut bani după ce le-au fost introduse sporurile în salarii, dar încă nu a fost stabilită o soluție pentru aceștia.

Vizualizări: 768

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: