Anchete după moartea pacientei de 45 de ani pe masa de operație

Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu și Poliția Gorj au deschis anchete după decesul unei paciente în vârstă de 45 de ani pe masa de operație, în urma efectuării anesteziei. Se așteaptă și rezultatul altor analize pentru a se stabili ce a dus la decesul pacientei.

„Este un eveniment regretabil ceea ce s-a întâmplat. În urma inițierii unei anestezii, pacientul a intrat în stop cardio-respirator și nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare. La nivelul Spitalului a fost constituită comisia de analiză a acordării asistenței medicale, cât și a respectării ghidurilor protocoalelor și procedurilor medicale. Vom vedea ce s-a întâmplat. Am văzut și rezultatul necropsiei în care se spune că pacienta a suferit o insuficiență respiratorie acută. Urmează ca acest rezultat să fie coroborat cu probele histopatologice care au fost trimise la Institutul de Medicină Legală Craiova, cât și la „Mina Minovici“ București. Era o intervenție la compartimentul de Chirurgie Buco-Maxilo-facială asupra unei tumori în cerul gurii. Pacientei i s-a explicat de către medicul anestezist asupra riscurilor anestesteziei și chiar de deces și și-a asumat în scris“, a spus Dumitru Vienescu, directorul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, la o emisiune de la postul 1 Plus Tv. 


Conducerea Spitalului Județean de Urgență nu a putut să stea de vorbă cu familia pacientei: „Am fost în acel moment în spital împreună cu directorul medical. Familia era destul de îndurerată și nu s-a putut discuta“, a adăugat Dumitru Vienescu. 

Cazul a fost anunțat la DSP și la instituția care se ocupă de monitorizarea calității actului medical: „Am adus la cunoștință tuturor instituțiilor abilitate, inclusiv poliției, care a deschis un dosar penal. A fost informată Direcția de Sănătate Publică și Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate, pentru că avem aceste obligații“, a mai precizat Dumitru Vienescu. 

Vizualizări: 2,804

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: