Analizează posibilitatea de a face plângere penală

Prefectul de Gorj, Iulian Popescu, ia în calcul formularea unei plângeri penale după ce președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, a refuzat controlul dispus de Instituția Prefectului Județului Gorj, nepunând la dispoziția Corpului de control documentele  necesare.

În acest sens, prefectul de Gorj, Iulian Popescu, va iniția o plângere penală.

"Au refuzat orice măsură de control, nu a pus la dispoziție niciun document. Avem toate hârtiile făcute de echipa de control, printre care aceasta de a trece la nivelul următor în ceea ce privește acțiunile judiciare pe care le putem avea la dispoziție și anume aceea de a face plângere penală. Acum urmează ca specialiștii din Prefectură să analizeze acest aspect", a transmis prefectul pentru Radio Infinit.

Prefectul Iulian Popescu a mai declarat că va solicita un istoric al excedentelor bugetare Direcției de Finanțe, asta după ce reprezentanții Primăriei Târgu Jiu și ai CJ Gorj au afirmat că în conturi se află bani pentru ulterioare investiții.

"Dacă vă uitați la excedentele bugetare din ultimii 10 ani, puteți să sesizați același lucru constant: excedentul bugetar crește cu 20-30% în fiecare an. Cum adică nu poți să faci plățile până la finalul anului, cât de greu este să faci niște ordine de plată, dacă ar fi să-ți închizi aceste arierate. O să cer Direcției Finanțelor Publice și un istoric al excedentelor bugetare pe ultimii ani, ca să am o discuție foarte concludentă. Sunt datorii, facturi neplătite. Dacă ai bani în cont este absurd să-i ții. Plătești proiecte care s-au închis. Dacă le-ai recepționat, înseamnă că trebuie să le plătești. Nu poți să stai cu banii în cont. Un management eficient înseamnă să rulezi cât mai mult acești bani și cât mai repede, nu are rost să stea la tine doar ca să blochezi bani. Asta înseamnă că blochezi economia județului și nu poți să dai mai departe. Atâta timp cât ai excedent bugetar, nici nu ai argumente să soliciți bani, dacă îi ai în cont", a mai spus prefectul.

Vizualizări: 2,046

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: