Mitrescu: A tăcut din gură. L-a aplaudat pe Burlan cu planul de restructurare

Constantin Mitrescu, liderul Sindicatului Energia Rovinari, îl acuză pe Ion Rușeț pentru situația planului de restructurare de la CEO.

Mitrescu este de părere că Ion Rușeț, în calitate de fost consilier al directorului Complexului, trebuie să își asume, alături de Burlan, consecințele planului.

"Rușeț a fost consilierul domnului Burlan când a elaborat acest plan. De ce nu i-a spus atunci? De ce nu i-a atras atenția atunci? Atunci când Domnul Rușeț îl consilia pe domnul Burlan pe probleme sociale, să fi zis atunci. Domnul director Burlan poate nu a fost atent la toate detaliile și inclusiv la cele sociale, poate avea presiuni. De ce nu i-a zis atunci: "domnule director, vedeți că planul acesta nu e bun, nu vă apucați să-l semnați, creați probleme sociale în Gorj". Că de aia a luat bani atunci Rușeț. Era consilier. Atunci a stat pe burtă. Acum constatăm că planul nu e bun și nu-i țin apărarea lui Burlan, știți că eu am spus că e principalul responsabil de acum doi ani, dar alții care au luat bani să-i spună atunci, la momentul ăla, că planul nu-i bun și că să fie atent ce semnează. A tăcut din gură sau mai mult, l-a aplaudat pe Burlan când spunea că planul e bun și că dă un viitor acestei companii", a declarat Mitrescu la Radio Infinit.

Liderul sindical îi cere lui Rușeț să dovedească, printr-un act, că l-a sfătuit pe Burlan să nu semneze planul de restructurare: "Acum, când Burlan este hăituit și umilit public, mai ales prin acest concurs, iese și spune că usturoi a mâncat și Burlan. A mâncat și Burlan, dar a mâncat și el. Îi cerem și noi lui să răspundă pentru că nu l-a consiliat cum trebuie pe domnul Burlan, să facă dovadă măcar că în privat sau printr-un document scris i-a cerut să nu semneze acest plan și să prevină asupra deciziei de a-l semna. Să ne arate un document: "Uite domnule, de atunci am văzut, dar n-am ieșit public, dar i-am transmis documentul, am numărului de înregistrare i-am transmis să nu semneze acest plan". Dacă face acest lucru, are circumstanțe atenuante".

Vizualizări: 2,328

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: