Ambasadorul Belgiei în România, aflat într-o vizită în Gorj. S-a întâlnit cu prefectul Popescu

Jean Cornet d’Elzius, ambasadorul Belgiei în România, a fost oaspete la Conacul Olarilor  din Baia de Fier, în acest weekend.  Acesta a venit în Gorj ca turist. Cu toate acestea, ambasadorul s-a întâlnit și cu prefectul de Gorj, Iulian Popescu.

Prefectul de Gorj, Iulian Popescu, s-a întâlnit cu ambasadorul. Chiar dacă a fost o vizită privată, Popescu spune că au fost abordate oportunități de colaborare pe viitor. 

”Am avut plăcerea să discut și să iau masa cu Excelența Sa John Cornet d’Elzius, ambasador al regatului Belgiei în România.

Domnia sa face o vizită privată în Gorj pentru a admira frumusețile naturale și culturale.

A fost o bună oportunitate să discutăm despre potențialul turistic și industrial al județului nostru, despre Brâncuși și turismul de aventură și am stabilit ca în perioada următoare, împreună cu echipa domniei sale, să stabilim toate detaliile organizării unei vizite oficiale la Gorj, la care să participe si reprezentanți de la Belgian Luxembourg Romanian Moldovan Chamber of Commerce, dar si reprezentanți ai comunității oamenilor de afaceri din Gorj”.  


Ambasadorul a făcut rezervare la Conacul Olarilor, o pensiune care este recunoscută la nivel național, fiind prezentă și în documentarul Flavours of Romania realizat de jurnalistul britanic Charlie Ottley. 

”Acesta a înnoptat la Conac și am putut să-i oferim o scurtă lecție de istorie națională, prin prisma simbolurilor tradiționale care se găsesc la fiecare pas în pensiune.

Dar povestea noastră și a semnelor românești nu este întreagă fără povestea comunității locale. De aceea, l-am invitat pe oaspetele nostru să luăm masa la Ograda Bunicilor, în Baia de Fier, iar la micul dejun i-am povestit cum a descoperit Alexandru Drăgan rețete bunicului său, iar astăzi mezelurile servite de noi sunt făcute de el.

A vizitat și mănăstirea Polovragi, iar înainte de plecare am fost la operele lui Constantin Brâncuși din Târgu Jiu. Am mers împreună și la Muzeul Național ”Constantin Brâncuși”, unde Brâncuși a stat pentru o perioadă. O masă a tăcerii și pietrele din grădină spun și ele o poveste foarte frumoasă, pe care ambasadorul o va da mai departe.

Ambasadorul a venit în Gorj într-o vizită privată, însă credem că la momentul potrivit vom face împreună proiecte pentru județul nostru”, a scris pe pagina de Facebook Mihai Olaru, proprietarul pensiunii.

Galerie foto




Vizualizări: 1,061

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: