Tort de casă cu miere, smântână și nuci
Tortul de casă cu miere, smântână și nuci este cremos și pufos, foarte ușor de făcut.
Ingrediente necesare pentru aluat: 3 ouă, jumătate pahar zahăr, jumătate pahar miere, 2 linguri amidon, jumătate linguriță sare, 1 linguriță bicarbonat de sodiu, 1 pahar făină, unt.
Ingrediente necesare pentru cremă: 250 g smântână, 60 g nuci (opțional), zahăr (după gust), 10 g vanilie.
Mod de preparare: Pentru aluat, mixăm spumă ouăle împreună cu zahărul. Încorporăm și mierea și sarea.
Cernem făina, amidonul și bicarbonatul într-un bol separat și amestecăm. Încorporăm amestecul de făină în spuma de ouă, folosind o spatulă. Vom obține un aluat lichid pe care îl turnăm într-o formă unsă cu unt și tapetată cu făină.
Dăm forma la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 35-40 minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte, blatul este gata atunci când trece testul cu scobitoarea.
Pentru cremă, mixăm smântâna împreună cu zahărul. Încorporăm vanilia și (opțional) nuca tocată mărunt.
După ce blatul se răcește, îl tăiem în două (sau 4, după preferință) și umplem cu crema ușor lichidă. Acoperim tortul cu crema rămasă și decorăm după gust. Îl dăm la frigider pentru câteva ore.