Aglomerație mare în stațiunea Rânca

Vacanța e la final, dar stațiunea Rânca este încă plină. Cine a vrut să se bucure doar de o zi la munte a avut nevoie de nervi de oțel pentru că s-a circulat, la orele prânzului, bară la bară pe o porțiune de câțiva kilometri până la intrarea în stațiune. 

Cei care s-au încumetat să caute un loc de parcare în zona centrală n-au avut prea multe șanse. Au fost parcate mașini una lângă alta pe marginea drumului, iar puținele parcări au fost mereu pline. Șoferii n-au avut decât să spere să plece cineva ca să aibă și ei loc. „Niciun loc nu găsim, căutăm, ne plimbăm până găsim, poate pleacă cineva mai devreme”, a spus un șofer. 

Mii de turiști din toate colțurile țării au petrecut Crăciunul la Rânca. Deși au avut parte și de o zi cu viscol care i-a ținut în coloană pe drum ori în cabane, a doua zi de Crăciun a venit cu vreme superbă. Au fost și 10 grade în termometre. În ciuda soarelui generos, s-a schiat în condiții bune pe pârtia din centrul stațiunii. Și aici a fost destul de aglomerat. 

E lesne de înțeles de ce și restaurantele au fost mereu pline în aceste zile. Aproape 100% e ocupată stațiunea în această vacanță.

De miercuri, mulți turiști vor pleca spre case. Iar cabanierii din Rânca așteaptă al doilea val de turiști, pe cei care vor petrece Revelionul la cota 1.600.

Galerie foto




Vizualizări: 2,375

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: