Adio, ciupercărie la Fărcăşeşti! CE Oltenia păstrează ruinele
CE Oltenia nu renunţă la clădirile administrative şi atelierele care ţineau de fosta Mină Urdari (Călugăreni) din Fărcăşeşti, pe care autorităţile locale doreau să le primească pentru a înfiinţa diverse afaceri care să dea de muncă localnicilor. Directoratul CE Oltenia a respins solicitarea înaintată de Primăria Fărcăşeşti, spune cu amărăciune primarul Constantin Drăgoescu.
Administraţia locală din Fărcăşeşti a cerut încă din luna ianuarie să-i fie date în folosinţă respectivele spaţii pentru o perioadă de minimum zece ani. Clădirile sunt într-o stare avansată de degradare, iar autorităţile locale ar fi vrut să cedeze spaţiile unor investitori care să dezvolte în zonă diverse afaceri, printre care o ciupercărie şi o fabrică de brichetare. CE Oltenia a refuzat să predea imobilele Primăriei Fărcăşeşti. „Noi voiam să creăm nişte locuri de muncă, să aducem nişte investitori, să facem ceva în comuna Fărcăşeşti. Dar, cei de la CEO nu ne-au aprobat clădirile pe care le-am cerut. Am cerut explicaţii, Directoratul nu a fost de acord. Nu ştiu care este motivul. Suntem dezamăgiţi, puteam face ceva în comuna Fărcăşeşti”, a declarat Constantin Drăgoescu, primarul comunei Fărcăşeşti.
Autorităţile locale spun că nu vor putea să creeze locuri de muncă, mai ales că veniturile vor scădea de anul viitor, după ce impozitul pe salarii va scădea de la 16 la 10%. „O să fie mai puţini bani la bugetul local, ne afectează, dar asta este. O să ne facem calculele pe cât avem. O să ne scadă un sfert din venituri, ne-am făcut un calcul. E rău că nu o să mai avem bani pentru investiţii”, a mai spus primarul din Fărcăşeşti.