Actori şi regizori, hărţuiţi de o colegă

Patru actori au fost chemaţi în aceste zile la Poliţie pentru a da declaraţii în urma unei plângeri depuse de o angajată a teatrului din Târgu-Jiu. Marian Negrescu, directorul instituţiei, a spus că s-a săturat de reclamaţii. „Anul trecut am fost controlaţi de 14 instituţii ale statului şi nu s-au găsit nereguli dar reclamaţiile continuă“. Negrescu ia în calcul recurgerea la forme de protest: „Ar trebui să jucăm toată stagiunea cu banderole albe pe mână“. În toate procesele pe care le-a avut, teatrul a avut câştig de cauză. „Sunt dispuşi până acolo cât să joace cu banderole albe“, a explicat actorul Ion Alexandrescu.I

Conducerea Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu a fost de nenumărate ori ţinta reclamaţiilor venite de la angajaţi. Motivele pentru care au fost reclamaţi, chiar şi aberante, au supus teatrul la controale venite de la toate instituţiile statului, printre care şi Preşedinţia României. Chiar în momentul de faţă, directorul instituţiei de cultură se află în proces cu o cabinieră, care s-a simţit dezavantajată în acordarea punctajului de evaluare anual.

Nemulţumită de evaluare

 „O cabinieră, Ana Maria Nanu, care a primit la punctajul pentru evaluarea anuală, în loc de 30 de puncte cât este maximul, 29. Din punct de vedere legal, punctajul peste 27 de puncte nu are vreo influenţă salarială de promovare. Acestea încep numai când primeşti sub 27 de puncte. Dânsa s-a declarat nemulţumită de punctaj, a cerut o reevaluare şi, în conformitate cu legea, am procedat la numirea unei comisii de reevaluare a activităţii acesteia. Comisia a analizat situaţia, a întocmit un proces verbal, după care s-a decis păstrarea evaluării anterioare, de 29 de puncte”, spune Marian Negrescu. Însă supărarea a continuat, fapt pentru care cabiniera a acţionat în instanţă Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”. „Însă instanţa a spus că nu se poate implica într-o apreciere a unei calităţi profesionale. Ne-au cerut actele prin care am numit comisia de reevaluare şi procesul verbal. Noi le-am prezentat, iar instanţa ne-a dat câştig de cauză”, afirmă Marian Negrescu.

„Discriminată” pentru că nu era lăsată la xerox

Însă cele mai multe plângeri au venit în ultimii doi ani de zile de la fosta directoare de producţie, Fănuşa Popescu, care a rămas fără postul de conducere după ce această funcţie a dispărut din organigrama instituţiei printr-o hotărâre de Consiliu Local. Mai mult decât atât, la salariul fostei directoare nu s-a produs nicio scădere o dată cu plecarea din funcţie, indemnizaţia de conducere fiind păstrată deoarece a fost numită şefă de producţie. „Suntem în procese de doi ani de zile cu şefa de producţie, fosta directoare adjunctă a instituţiei. Aceasta a contestat în instanţă faptul că nu mai este director adjunct. Dar această funcţie a dispărut ca urmare a unei hotărâri de Consiliu Local, nu ca urmare a unei decizii luate de mine”, susţine Negrescu. Din acest motiv, au trecut pragul Teatrului Dramatic din Târgu Jiu reprezentanţi ai instituţiilor de control de la nivel înalt. „Am avut controale de la toate instituţiile statului, de la Preşedinţia României,  Senat, Camera Deputaţilor, Consiliul Naţional pentru Discriminare, Poliţie, Curte de Conturi şi până la Prefectură. Toate au venit în urma zecilor de reclamaţii adresate de o singură persoană”, povesteşte Marian Negrescu. Insă, cum au venit aşa au şi plecat, constatând că toate plângerile au fost nefondate.

Celor de la Consiliul Naţional pentru Discriminare le-a spus că era discriminată pentru că nu era lăsată la xerox, care era la secretariat.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: