ACS Viitorul Târgu Jiu a primit interdicție la transferuri de la FIFA

Pe modelul celor de la Pandurii Târgu Jiu care au intrat în 2022 în faliment, acum FIFA  a dat interdicție la transferuri și celor de la ACS Viitorul Târgu Jiu. Interesant este faptul că atunci când Pandurii primea sancțiunea din cauza unor jucători străini, antrenor era tot timișoreanul Călin Cojocaru.

Liga 2.ro a dezvăluit duminică faptul că încă o echipă din Liga 2 are interdicție la transferuri și/sau legitimări de la FIFA, pe lângă Chindia Târgoviște. „Chindia Târgoviște nu este singura echipă din această ediție a Ligii 2, 2023-2024, care are interdicție la transferuri sau la legitimat jucători în acest moment. O ”performanță” asemănătoare o bifează și ACS Viitorul Târgu Jiu”, a informat site-ul celor de la ProSport, dedicat echipelor din ligile inferioare.

Anunțul a fost făcut chiar de către federația internațională condusă de Gianni Infantino, FIFA.  Forul mondial al fotbalului a lansat o platformă online unde sunt expuse toate cluburile din lume care nu au voie să legitimeze noi fotbaliști, din cauza problemelor financiare, a nestingerii unor litigii.

„Despre Chindia Târgoviște Liga2.ro a scris în exclusivitate din prima parte a lunii decembrie a anului trecut. Dâmbovițenii au fost reclamați de fostul lor jucător Rassambek Akhmatov, au pierdut litigiul și trebuie să-i dea 107.000 lei, altfel nu mai poate face transferuri și/sau legitimări. Probleme asemănătoare are și ACS Viitorul Târgu Jiu”, scrie sursa citată.

Nu este cunoscut motivul pentru care s-a primit interdicția la transferuri de către ACS Viitorul Târgu Jiu, știut fiind că este vorba de un club care comunică foarte greu sau deloc, mai ales pe subiecte delicate, majoritatea comunicărilor dovedindu-se până acum, mai degrabă dezinformări.

Clar este faptul că s-a ajuns aici din cauza neachitării datoriilor către un jucător străin. Ceea ce se poate vedea din situația de la echipă, jucătorii străini tind să devină majoritari, mai mulți jucători români alegând să plece la finalul anului trecut și la începutul acestui an.

O situație similară a dus la falimentul echipei Pandurii care a adus mai mulți jucători străini la echipă, în mandatul lui Călin Cojocaru, iar unii dintre ei nu au fost plătiți, clubul fiind în insolvență, și s-a ajuns la interdicția la transferuri.

Galerie foto


Vizualizări: 889

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: