ACS Viitorul Târgu Jiu a mai pierdut un jucător de bază

ACS Viitorul Târgu Jiu a mai pierdut încă unul dintre tinerii jucători care confirmaseră la Târgu Jiu. Este vorba de  Darius Buia care a semnat marţi cu Petrolul Ploieşti unde a urmează să fie prezentat oficial.

ACS Viitorul Târgu Jiu a mai pierdut un jucător de bază, pe Darius Buia. După Dragu, Cioiu şi Paraschiv, echipa lui Cristian Lupuţ mai pierde un tânăr jucător de valoare. Buia a ajuns la Petrolul Ploieşti, o echipă care începe să se miște în privința pregătirii noului sezon de Liga 2. Chiar dacă nu a numit un nou antrenor, Petrolul a anunţat marţi primele două transferuri perfectate, fiind vorba de doi jucători care au evoluat în Liga 2. Atacantul Marius Coman (ex Fotbal Comuna Recea) și mijlocașul Darius Buia (ex Viitorul Târgu Jiu), sunt cei doi jucători despre care se știa de câteva zile că vor semna cu Petrolul.

Darius Buia, fiul lui Romulus Buia, fost jucător la Pandurii, și-a făcut junioratul pe unde a fost tatăl său fotbalist, la Dinamo, Poli AEK, iar apoi a ajuns la LPS Banatul, unde a atras atenția lui Dinamo și a fost readus la București. Mai întâi a evoluat pentru Dinamo 2, în Liga 2, dar şi la prima echipă unde a prins 50 de minute în 3 meciuri de Liga 1. Ulterior a fost împrumutat la Academica Clinceni, în Liga 2, unde avea să se și accidenteze și să facă un pas în spate. A ajuns în Liga 3, la Gloria Lunca Teuz Cermei, iar UTA a crezut în talentul său și l-a luat în lotul de Liga 2 în a doua parte a ediției 2017/2018, când avea să și aibă poate cea mai bună evoluție a sa. În 14 meciuri, toate începute ca titular, a marcat 9 goluri, cele mai multe reușite într-un sezon.

În ediția trecută de campionat, Buia a evoluat la ACS Viitorul în 20 de meciuri, 13 ca titular, și a marcat 5 goluri, iar în campionatul recent încheiat de Liga 2 a prins 14 meciuri la Viitorul, doar 5 ca titular, însă a înscris 8 goluri.

Vizualizări: 712

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: